Site icon Ege Merkez Servis Blog

Kombi Ayarı Nasıl Yapılmalıdır?

Doğalgaz ithal edildiği için ülkemizde oldukça pahalı olan bir ısınma yöntemidir. Doğalgaz faturaları ekonomik olarak insanları oldukça zorlar. Bu sebeple sürekli yeni tasarruf yolları aranmaya başlandı. Fakat bu konuda en etkili yol doğru kombi ayarıdır. Peki, doğru kombi ayarı nasıl yapılmalıdır?

Kombi Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Kombi Gaz Ayarı İşlemleri

Maksimum Ayar (Sıcak Su Basıncı)

Minimum Ayar ( İlk Ateşleme )

Tasarruf Yöntemi

Kombinin sıcaklık ayarını asla 40 derecenin altına düşürmeyin: Kazanın sıcaklığını 30 derecenin altındaki kaynama noktasına ayarlarsanız, faturanızda bir artış göreceksiniz. 40 derece indirilen kombi ünitesi, ısıtma için daha fazla ısı harcayacaktır. Doğu bölgeleri daha soğuk olduğu için, bu sıcaklık 50 derece artmalıdır.

Tasarruf adına gece kombiyi kapatmayın: Kombiyi kapatır ve sabah tekrar açarsanız, odayı ısıtmanız gerektiğinde iki kat fazla gaz ve elektrik harcarsınız. Tasarruf dediğin zaman, daha fazla kaynak tüketirsin.

Kombinin seçiminde kaliteli firmaların ürettiği cihazlardan uzaklaşmak gerekiyor: Bu daha ucuz olduğu için daha popüler olan Çin’de üretilen cihazları alırsanız size fayda sağlar.

Exit mobile version