Site icon Ege Merkez Servis Blog

Klima Sıcak Üflemiyor Nedeni Ne Olabilir?

Klima, ortam ısısını değiştirmeye yarayan, ısıtma ve soğutma yapabilen elektronik cihazlardır. Kışın ısıtma, yazın soğutma amaçlı kullanılır. Fakat kışın soğuk bir günde klimanızdan yeteri kadar verim alamıyor ve oda ısısını yükseltemiyor olabilirsiniz. Klima sıcak üflemiyor sorunu ile baş başaysanız, bu sorunu halledebileceğimiz etkili çözümlerimiz var.

Klimanızı Isıtma Moduna Alın

  1. Sıkça karşılaşılan sorunlardan biri de klimayı ısıtma moduna almamaktır.
  2. Klimanızdan ısı derecesini yükseltmiş ve istenilen sıcaklığı elde etmek istemiş olabilirsiniz, fakat klimadaki sıcaklık birimi, ısıtma veya soğutma modu olmadan işe yaramaz.
  3. Yani klimayı ısıtma moduna almazsanız sadece içerdeki havayı üfleyecektir.

Klima Sıcaklığı Oda Sıcaklığı Demek Değildir

  1. Klimalarda yapılan en büyük hatalardan biri ise, klimada yazan ısı değerinin ortamın ısı değeri ile eşit olduğu yanılgısıdır.
  2. Odanızın sıcaklığı 18 derece olabilir ve siz bu sıcaklığı 22 dereceye getirmek için klimanızı 22 dereceye ayarlamış olabilirsiniz fakat bu doğru bir yöntem değildir.
  3. Klimadan yazan 22 derece rakamı, odayı 22 derece sıcaklığa getireceği anlamına gelmez.
  4. Teknik olarak klimanız odayı istenilen sıcaklığa getirdiğinde ısıyı sabit tutmak için istediğiniz sıcaklığı panelden ayarlamanız gerekir.
  5. Yani oda ısısını 22 dereceye yükseltmek için klimayı 22 dereceye ayarlarsanız, odanın 22 dereceye gelmesi 4-5 saat sürebilecek bu da klima sıcak üflemiyor yanılgısına düşmenize neden olacaktır.
  6. Klimanızı en yüksek ısı değerine ayarlayın, oda istenilen sıcaklığa geldiğinde istediğiniz sıcaklığı panelden tuşlayıp klimayı sabit sıcaklıkta tutun.

Dış Üniteyi Kontrol Edin

  1. Klimalar sıcaklıktan soğukluk, soğukluktan sıcaklık üretirler.
  2. Bir klimanın 18 derece sıcaklıkta hava üfleyebilmesi için, dış ünitesinin 45 derece sıcaklığa erişmiş olması gerekir.
  3. Klimanızı 30 derecede çalıştırmak ve odayı hızlı bir şekilde ısıtmak istiyorsanız, klimanızın dış ünite sıcaklığı 3 derece olmak zorundadır. Eğer dış ünitenizde bir soğukluk yoksa veya dış ünite çalışmıyorsa. Klimanıza reset atmanız veya bloke olmuş ana kart için servisle iletişime geçmeniz gerekebilir.

Açık Kapı ve Pencereleri Kapatın

Açık bir kapı veya pencere, en az klima kadar etkili çalışabilir ve oda sıcaklığını değiştirebilir. Özellikle çok soğuk kış günlerinde hemen ısınmak ve klima sıcak üflemiyor sorunu ile karşılaşmamak için açık kapı veya pencereleri kapatmanız gerekir.

Klimanın Önünü Açın

Klimanın hava üflediği yer, mobilya, duvar veya herhangi bir eşyaya temas etmemelidir. Bu durumda klimadan istenilen verimi alamazsınız.

Klima Kanatlarını Kontrol Edin

Klima kanatlarını fark etmeden aşağı veya yukarı yönlendirmiş olabilirsiniz. Bu durumlarda klimada ısıtma veya soğutma performansı yüzde 70’lere kadar düşüş gösterebilir. Klima kanatlarını doğrudan odayı ısıtacak şekilde yönlendirin.

Diğer Problemler

Klima sıcak üflemiyor problemi ile her karşılaştığınızda lütfen yukarıdaki maddeleri okuyun ve cihazı kontrol edin. Tüm kontrollere rağmen ısıtma sorunu yaşıyorsanız, cihazın teknik servisini arayın ve en kısa zamanda tamir ettirin. Büyük ihtimalle teknik bir sorunla karşılaşmış olabilirsiniz.

Exit mobile version