Anasayfa » Arıza Çözümleri » Klima Su Akıtıyorsa Ne Yapmalı?

Klima Su Akıtıyorsa Ne Yapmalı?

Kullanım alanlarında soğutma veya ısıtma sistemleri olarak hizmet veren ve sağladıkları konfor nedeniyle tercih edilen klimalarda, zaman zaman bazı arızalar ile karşılaşılıyor. Karşılaşılan arızalardan bir tanesi, sistemin su akıtmasıdır ve bu durumda doğal olarak, klima su akıtıyorsa ne yapılmalı sorusuyla karşı karşıya kalacaksınız.

Klimanın Su Akıtmasının Sebepleri

Klimaların su akıtmasının birçok nedeni olabiliyor ve hangi üniteden su akıttığına bağlı olarak bu nedeler değişebiliyor. Örneğin iç üniteden su akmasının sebepleri klimanın gazının eksik veya olduğunu, drenaj hortumunda tıkanma yaşandığını veya delindiğini, iç ünitedeki peteğin kirlenmesi gibi sorunlarla baş gösteriyor.

Klimanın su akıtmasının ilk olarak ne sebeple ve hangi ünite aracılığıyla gerçekleştiğinin saptanması gerekiyor. Saptanan soruna ve üniteye göre belli çözümlemeler getirebilmek mümkün olacaktır.

Klimanın Dış Üniteden Su Akıtması Sorunu

Klimanın iç ünitesi, soğutma moduna alınmışken bağlantı boruları yardımıyla nem oranı da hesaba katılarak yoğuşma sağlayacaktır. Bu yoğuşma durumu, su damlası şeklinde akıntılara neden olabilmektedir.

Klimayı eğer ısıtma modunda kullanıyorsanız, bu durumda da yoğuşma ile su damlacıkları akıntısı görülmesi normal bir durum olacaktır. Klima işlevine son verildiği zaman, bu su akma durumu da son bulacaktır.

Dış ünitede yeni bir montaj gerçekleştirilmiş ise, klimanın dış üniteden su akıtması durumu bu nedenle son derece normaldir. Klimanın dış ünite montajında herhangi bir sorun oluştuysa ve dış ünitenin su akıtması söz konusu değilse, o zaman doğru bir şekilde montaj işleminin tamamlanabilmesi için teknik servis yardımı talep etmeniz gerekecektir.

Klimanın İç Üniteden Su Akıtması Sorunu

Klimanız iç üniteden su akıntısı yapıyorsa, bu durumun birçok sebebi vardır. İç üniteden su damlamasına neden olan klimada bir arıza söz konusudur ve bu durumda teknik servise başvurmak gerekecektir.

Klimanın iç ünitesinden su damlacıklarının akması klimadaki gaz seviyesinin yüksek veya düşük olması, iç ünitedeki peteğin kirlenmesi, drenaj borusunda delinme veya tıkanma, drenaj borusunun eğiminin yanlış olması gibi nedenlerden kaynaklanıyor olacaktır. Bu durumlara karşı klimanızın teknik servisiyle iletişime geçmeli ve uzman yardımı almalısınız.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*