Anasayfa » Püf Noktaları » Buzdolabı Çok Elektrik Tüketiyor

Buzdolabı Çok Elektrik Tüketiyor

Web sitesi ziyaretçilerimizden ve müşterilerimizden sürekli olarak buzdolabım çok fazla elektrik çekiyor şeklinde sorular almaktayız. Bunun birkaç farklı sebebi olabileceği gibi tam olarak emin olmak için buz dolabınıza ayrı bir elektrik ölçü aleti bağlamanız gerektiğini unutmayınız. Aksi taktirde gerçekten elektrik sarf eden elektronik cihazınızın buzdolabı mı ya da başka bir cihaz mı olduğundan emin olamayabilirsiniz. Yine de elektrik harcadığını düşündüğünüz cihaz buz dolabı ise yazımızı incelemenizde fayda bulunmaktadır.

Buzdolabı Çok Elektrik Harcıyor

Buzdolabını izole Edin.

Buzdolabınız çok fazla elektrik harcıyor ise öncelikle buzdolabınızı ısı veren cihazlardan izole etmeniz gerekmektedir. Örneğin buzdolabının yanında bulunan bir ısıtıcı, soba ya da benzeri ortama sıcaklık veren bir ürün buz dolabınızın fazla elektrik sarf etmesini sağlayacaktır.

Buzdolabı Kapı Contalarını Kontrol Edin.

Buzdolabınızın kapı lastiklerini sürekli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir. Buzdolabı çok elektrik harcıyor ise kapı lastiklerinizde oluşan bir açıklık buzdolabınızın çok fazla elektrik harcamasını sağlayacaktır. Buzdolabınızın iç kabini içerisinde soğuk hava çok fazla duramayacağı için buzdolabı motorunuz sürekli olarak devrede kalacaktır. Bu problem de sizlere elektrik faturası olarak olumsuz yönde yansıyacaktır. Buzdolabı lastiği nasıl kontrol edilir ?

Buzdolabı Motoru Amper Ölçümü

Buzdolabı Motorunuzu Kontrol Edin

Buzdolabınıza soğutma enerjisini veren kompresör fazla akım çekiyor olabilir. Sizin müdahale edemeyeceğiniz kısım olarak motor sargıları zamanla çok fazla çalışmadan dolayı artık normalin üzerinde elektrik harcayabilmektedir. Aynı zamanda eğer ki buzdolabınızın motoru değiştiyse buzdolabı motorunuza fazla ya da az gaz verilmiş olması da buz dolabınızın fazla elektrik harcamasına yol açacaktır. Buzdolabı ne kadar elektrik tüketir gibi sorular ziyaretçilerimiz tarafından çok sık gelmektedir. Üretilen her buzdolabının motor hacmine, fan sayısına, soğutma kapasitesine göre elektrik sarfiyat değerleri değişebilmektedir. Bosch markalı buzdolapları için Bosch Servisi‘ne, Arçelik markalı buzdolapları için Arçelik Servisi‘ne danışabileceğiniz gibi herhangi bir buzdolabı arızanız için izmir Buzdolabı Servisi‘nden her zaman servis talebinde bulunabilirsiniz. Buzdolabınızın elektrik tüketimi ile ilgili verdiğimiz bilgiler tüketiciyi bilgilendirme amaçlıdır, eğer ki siz herhangi bir arıza olduğunu düşünüyor iseniz mutlaka profesyonel beyaz eşya teknik servis hizmeti talep ediniz.

Bir yorum

  1. Merhaba,
    Yazınızdan çok faydalandık. Elinize sağlık.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et