Anasayfa » Püf Noktaları » Termosifon Neden Su Akıtır
Termosifon Neden Su Akıtır
Termosifon Su Akıtma Problemi

Termosifon Neden Su Akıtır

Evlerimizde kullandığımız elektrikli termosifonlar ile ilgili öncelikle daha detaylı bilgi sahibi olmak için termosifon nedir başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Su akıtma problemleri belirli markaların termosifonlarında kronik bir problem olabilirken, yaygın olarak kullanılmayan markalarda sebebini incelemeden belirtmek çoğu zaman hatalı bir durum olabilir.

Termosifon Alt Bölüm Dış Görünüş

Termosifonların su akıtmasının başlıca sebepleri aşağıda listelenmiştir;

  • Termosifon rezistansı arızalandığı durumlarda termosifonlar su akıtabilmektedir.
  • Rezistans flanşı kaynaklı olarak termosifon su akıtabilmektedir.
  • Termosifon kazan delinmesinden kaynaklı olarak elektrikli şofben, termosifon su akıtabilir.
  • Şebeke basıncının yüksek olmasından kaynaklı olarak termosifon su akıtabilir.

Yukardaki sebepler dışında termosifonunuz su akıtıyor ise ve izmir bölgesinde ikamet ediyorsanız izmir termosifon tamir servisi sizlere her konuda yardımcı olacaktır.

Termosifonların genellikle evlerde ve işyerlerinde banyo duvarlarına monte edilirler, fakat alanların yetersiz olması ya da halihazırda bulunan tesisatın farklı bir yerde olması durumunda (örn : balkon, havalandırma v.b) termosifonlar bu tarz yerlere de monte edilebilirler. Termosifonlarda kullanılan yalıtım malzemesi sayesinde içerde ya da dışarda olması içerisindeki su sıcaklığını çok fazla etkilememektedir.

Şebeke Basıncı Yüksek ise Ne Yapılmalı

Şebeke basıncınız yüksek geldiği için termosifonunuzun soğuk su giriş bölümünden su akıyor ise cihazınızın çekvalf değişimi de yapılması gerekebilir. Bir kere su akıtan çekvalfler daha sonrasında suyu her zaman kesmeyebilmektedir. Bu gibi durumlarda evlerinizin ya da iş yerlerinizin şebeke su giriş hatlarına su basınç regülatörü taktırmanız gerekmektedir.

Su Şebekesi Basınç Dengeleyicisi

Emniyet Ventili

Çekvalfler termosifonları yüksek ve alçak şebeke basınçlarından koruyan aksamlardır. Çekvalf hortumundan su gelmesi çoğu zaman normal bir durumdur. Birçok bölgede su basıncı anlık olarak değişebilmektedir. Çekvalf’in diğer ismi emniyet ventili olarak geçmektedir.

Termosifon Kazan Tamiri Yapılır Mı

Termosifonlar her aksamı onarılabilen elektronik cihazlardır, unutulmaması gereken bir diğer konu ise termosifonların su akıtması her zaman kazan delinmesi kaynaklı değildir. Kazan delinmeleri termosifonlarda en az görülen arızalardan bir tanesidir. Firmamız termosifonların kazan delinmeleri sonucunda termosifon kazan onarılmasını tavsiye etmemektedir. Aynı arıza tekrarlayabilmekle beraber, termosifonlarda basınç kaynaklı olarak daha farklı problemler de olabilmektedir.

izmir Kombi Bakım Servisi


7 yorum

  1. Merhaba benim kombi çok su akitiyor su nerden geldini beli diğil çok akıyor neden olabilir vanaiyi kapatın haldeiyiken akıyor ne olabilir

    • Kombinin su akıtması çok farklı sebeplerden kaynaklanabilir, genleşme tankı, basınç sondası, bloklardan birinde delinme aşınma gibi sorunlar, eşanjör arızaları kombinin su akıtmasının başlıca sebepleridir. Ama eğer ki bahsettiğiniz cihaz elektrikli termosifon ise kazan delinmesi ve rezistanstan kaynaklanır su akıtması.

  2. iletisim numarasi verirmisinis

  3. Termosifonum uzun zamandır su akıtıyor. Yaklaşık 3 ay bu şekilde kullandım. Bugün servis geldi ve su akıtması probleminin rezistans kaynaklı olduğunu belirtti. Tarafıma termosifon su akıtma problemi için 1750 TL fiyat verildi. Acaba fiyat normal mi ?

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et