Anasayfa » Genel » Klima Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Klima Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havalar sıcakken en iyi serinleme alternatifi klimalardır. Bu nedenle klima alırken, bunaltıcı sıcaklardan kurtularak tam kapsamlı bir ferahlık yaşamanızı sağlayacak bir klimayı tercih etmeniz önemlidir. İhtiyacınızı karşılayacak bir klimayı tercih etmeniz için hazırlanan klima alırken dikkat edilmesi gerekenler rehberi, en uygun klimayı seçmeniz konusunda size yol gösterecektir.

Klimanın Mekana Uyumluluğu

Klimalar fonksiyonel olarak kullanıldıkları mekanla uyumlu oldukları zaman verimlilik alınabiliyor. Bu nedenle mekanın büyüklüğü ve verimli bir kullanımın bu mekanda oluşturulması göz önünde bulundurularak klima seçilmelidir. Örneğin mekan küçük ve klimanın mekanı soğutma kapasitesi yüksek olursa, bu durumda ortam çabuk soğuyacak ve böylelikle klimada sık aralıklarla kompresör açılıp kapanması söz konusu olacaktır. Enerji sarfiyatı böyle bir durum gerçekleştiğinde yüksek olur ve elektrik faturanıza ağır bir yük biner.

Elektrik Tasarrufu Yapan Yüksek Enerji Verimli Klimalar

Enerji verimli klimaları tercih etmek, enerji harcamasını minimum seviyeye indirecektir. Bu nedenle A enerji sınıfından olan klimaları tercih edebilirsiniz. Yüksek verim ve minimum enerji harcaması olan bu tip klimalar ortamın kısa sürede soğuyarak yüksek miktarda enerji harcanmasını önlemiş olacaklardır. Enerji veriminin artması, bir klimadan en iyi verimi almanız anlamını taşıyor.

Fonksiyonel Özellikler ve Kalite

Klimalarda fonksiyonel özellikler önemli bir tercih sebebidir. Örneğin soğutmanın yanında ısıtma da yapabilmesi, nem alma özelliğinin bütün bu özelliklere dahil edilmesi gibi seçenekler bir klimanın fonksiyonel olarak çeşitli özelliklere sahip olmasını sağlayacaktır.

Birçok klima ısıtma özelliğine de sahip olur ve Inventer teknolojisine yer veren klimalar ısıtma anlamında en verimli kullanılacak klimalar olarak ön plana çıkacaklardır. Inventer teknolojisi, hem ısıtma hem de soğutma anlamında yüksek verimli bir çalışma kapasitesi sunduğu için tercih ediliyor ve bu teknoloji ile çalışan klimalarda -15 derecedeki soğukluklarda bile yüksek bir ısıtma verimi elde edilebiliyor.

Nem alma özelliği, klimanın kullanıldığı ortamda nem seviyesinin düşürülmesine ve dengeli bir ortam yaratılmasına izin veren bir özelliktir. Bu konuma alarak çalıştırdığınız makine, yüksek nem oranına sahip bölgelerde rahat nefes almanız için havayı dengeleyen bir şekilde çalışır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et