Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık Makinesi Lekeli Çıkartıyor
Bulaşık Makinesi Lekeli Çıkartıyor

Bulaşık Makinesi Lekeli Çıkartıyor

     

Her zaman için yaşanabilecek mutfak problemlerinden bir tanesi olan bulaşık makinesinin eşyaları lekeli çıkartma sorunu farklı şekillerde çözülebilir. Bulaşık makinesi işleminde kullanılan su başta olmak üzere deterjan seçimi, parlatıcı kullanılmaması, ön temizliğin olmaması gibi durumlardan dolayı lekeler ortaya çıkabilmektedir. En çok su izleri görülürken aynı zamanda yemek lekeli olarak kapların çıkartılması da temizlemenin yapılmasındaki sorunları ortaya koymaktadır. Ayrıca bulaşık makinesinin sahip olduğu teknik problemlerde lekeli olarak tam temizlenmemiş çıkarımlara neden olmaktadır. Böyle bir durumda firmamızla bağlantı kurarak gerekli periyodik bakımlarını yaptırabilir, sorunsuz olarak makinelerinizi kullanabilirsiniz. Çok daha uzun yıllar kullanım için bakımların yapılması şart olurken aynı zamanda çok daha büyük maliyetlerle karşılaşılmaması içinde firmamız gerekli tüm önlemleri almaktadır. Bulaşık makinesinin bakım işlemlerinde aynı zamanda makinenin tüm çalışma düzenleri de kontrol edilmektedir. Parçaların kullanım kaynaklı problemler içermesi halinde ihtiyaç olan yedek parçalarla değişimini sağlamaktayız.

Kirlilerin Yerleştirilmesi Nasıl Yapılmalı?

Bulaşık makinesinde lekeli olarak tabak ya da bardakların alınmaması için mutlaka yerleşimlere dikkat edilmelidir. Çok fazla bir şekilde bulaşık makinesinin doldurulması halinde yıkama işlemi çok daha zor hale getirilmektedir. Bununla birlikte tabaklarda ya da tencerelerde var olan artıkların mutlaka kabası alınmalıdır. Özellikle katılaşmış yiyeceklerin bulunduğu eşyaların konulması durumunda da temizleme işlemleri bir hayli zor olacaktır.

Parlatıcı Kullanımı Yararlı Mı?

Bulaşık makinelerine özel olan parlatıcıların kullanımı da etkili bir çözüm yoludur. Aksi durumda yıkamalarda leke sorunlarıyla karşılaşılabilir. Ayrıca sirke kullanımları da son yıllarda popüler olurken etkisinin olumlu yönde olduğunu söylemek de yanlış değildir. Farklı şekillerde kullanılan ağır kimyasallar ise pek tercih edilmemelidir. Parlatıcı ile birlikte çok daha kaliteli deterjan kullanımı da bulaşık makinesinin performansını arttıracaktır. Bundan dolayı her ne kadar daha yüksek fiyatlı olsa da bilinen markaların tercihi önem taşımaktadır.

Makine Bakımları Gerekli Mi?

Bulaşık makinelerinin temizliklerinde leke sorunlarının olması beraberinde bakımı da getirmektedir. Düzenli olarak periyodik bakımları yaptırılan makinelerde bu sorunun çok daha düşük seviyelerde kalmış olması da birçok şeyi ifade etmektedir. Özellikle rezistans bakımlarının uzman kişilere yaptırılması faydalı olmaktadır. Ayrıca kireçlenme gibi bir problemin varlığı da şebeke suyunun kullanımıyla ilgilidir. Bakımlarla birlikte şebeke suyunun kireçli olduğunun bilinmesi halinde mutlaka kireç çözücü sık bir şekilde kullanılmalıdır.

Leke Problemlerinin Olmamasının Yolları Nelerdir?

Bulaşıkların çok daha yüksek sıcaklıkta yıkanması halinde leke oluşumları ortadan kaldırılmaktadır. Yukarıda belirtilen hususlarla birlikte teknik bazı unsurların yerine getirilmesi de leke sorunlarının giderilmesinde rol oynamaktadır. Bunların başında temiz ve pis su bağlantılarının uzman kişilerce kontrolü vardır. Özellikle pis su borusunun bükülmesi halinde sorunlar yaşanabilir. Bunun için böyle bir bükülmenin olmaması sağlanmalıdır. Bulaşıkların yerleştirilmesinden sonra su pervanelerinin rahat bir şekilde döndüğü görülmelidir. Aksi durumda pervane kaynaklı sorunlardan dolayı da leke oluşumları ihtimal dahilindedir. Hem parlatıcı hem de deterjan bölümü makine çalışmaya başlamadan önce açılmamalıdır. Aksi durumda bulaşıkların üzerinde leke yapılabilir. Bunun dışında güçlü bir şekilde tam kapasiteli çalıştırılan bulaşık makinelerinin herhangi bir sorun yaşaması normal şartlarda beklenmemektedir. Anında firmamızla iletişim kurarak gerekli yardımları alabilir, zahmetsiz bir şekilde bu tip sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et