Anasayfa » Püf Noktaları » Çamaşır Makinesi » Çamaşır Makinesinin Kazanı Neden Dönmüyor?

Çamaşır Makinesinin Kazanı Neden Dönmüyor?

Çamaşır makinemin kazanı dönmüyor diyorsanız Çamaşır makinesinin neden kazanı dönmüyor? sorununuzun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Çamaşır makinesi gibi elektrikle çalışan makinaların bütün parçaları entegre şekilde çalışmaktadır. Birçok konu sebebiyle kazan dönmüyor olabilir. Aşağıda bu sebepleri ve yapılması gerekenleri ayrıntılı bir şekilde anlattık.

Çamaşır Makinesinin Kazanı Neden Dönmüyor?

Çamaşır makinasının tamburu( kazanı) dönmüyor ise aşağıdaki adımları sırasıyla denemenizi tavsiye ederiz.

  • Kapak

 Öncelikle makinenizin kapağının tam kapalı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer ki çamaşır makinenizin kapağı tam kapalı değil ise makine çalışmayacaktır. Kapağı kapatırken çıkan tık sesi kapağın doğru kapandığını gösterir.

  • Dengesiz çamaşır yüklemesi

Çamaşır makinesini aldığınızda kullanım kılavuzu da yanında verilmektedir. Bu kılavuz kullanma talimatlarını içermektedir. Eğer makinenize kılavuzda belirtenden daha az veya daha fazla doldurmanız dengesiz yük oluşmasına neden olur. Böyle bir durumla karşılaşmamak için kontrol amaçlı makinenizi boş ilken çalıştırın. Eğer boşken normal çalışıyorsa ağırlığa dikkat edip ve ağırlığı eşit dağıtarak doldurup çalıştırın. Yanlış yüklemede hata verebilir makineniz.

  • Tahliye hortumu kontrolü

Çamaşır makinesi tahliye hortumunda yaşanacak aksaklık ve arızalarda tanburun dönmesine engel olacaktır. Tahliye hortumu bir şekilde yerinden çıkmış olabilir ya da doğru ayarlanmamış olabilir. İlk işiniz makinenizin arkasında bulunan tahliye hortumunu kontrol etmek olsun. Tahliye hortumunu kolay göreceğiniz yerde bulunup genelde grip renkte ve tırtıklı şeklinde olup makinenin arka tarafında olur. Tahliye hortumunun yerden en az 40 cm en çok 100 cm yukarda olması gerekmektedir. Bu değerlerin dışında ise çamaşır makinesi kazanı dönmeyecektir.

  • Program ayarı

Yanlış seçtiğiniz programda tamburunuzun dönmemesine sebep olabilir. İlk olarak makinenizde bulunan Başla/Beklet/İptal düğmesine 3 saniye basılı tutup programı sıfırlayıp makineyi kapatabilirsiniz . Açma/Kapama düğmelerini kullanarak makinenizi açıp ve istenilen sıcaklık ve sıkma değerleri ayarlanıp makine Başla tuşuyla başlatılır.

  • Filtre Temizliği

Filtre temizliği için ilk olarak makinenizin fişini çekin ve su akma ihtimaline karşı filtrenin olduğu yere bez koyun. Makinenin ön kısmında bulunan filtre kapağı sola çevirerek açıp(su akabilir) ve filtreyi temizleyin. Filtre temizlendikten sonra kapağı sıkıca kapattıktan sonra makineyi çalıştırıp program seçimi yapınız.

  • Kayış Arızası

Kayış arızası nedeniyle makinenizin kazanı dönmüyor olabilir. Aslında makine kayışı sık sık arıza göstermez ama kayış kopmuş veya yerinden çıkmış olana ihtimalleri vardır. Kayışın kopmasına yada yerinden çıkmasına neden olan sorun kazana sıkışan eşyalardan kaynaklı olabilir.  Motor kayışı aşırı yük nedeni ile kasnak da oluşacak yalpalama ile yerinden atmış olabilme ihtimali vardır. Kazan rulmanı dağılması da kayış atmasına sebep olabilir.

  • Kazan Temizliği

Kazan temizlenmesi de son derece önemlidir. Bunun için 1-2ayda bir makinenizi boş iken çalıştırın. Daha iyi sonuç için makinenin 2 nolu gözüne kireç çözücü ekleyebilirsiniz. Program bittikten sonra yükleme kapağını aralı bırakıp makinenin içinin kurumasını sağlayın.

3 yorum

  1. Kazan dönme problemleri, eksik kalmış, kazan dönmeme problemlerinden biri ,kömürü bitmesine olabilir. Kömür dediğim şey dikdörtgen şekilde siyah bir şey kömürde olmayabilir

  2. İyi aksamalr efendim bn hakan korkmaz Bosch 2062 çamaşır. Makinimiz var makine çamaşırları yıkadı durulmaya geçti durulama suyunu aldı ve kazan artık donmuyorrr ve su içinde duruyor.yani makine durulaya geçti ve suyunu aldı kazan dinmesi gerekiyor dönmüyor neden acaba bir türlü arızayı buladimmmm teskulerr..

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et