Anasayfa » Püf Noktaları » Çamaşır Makinesi » Çamaşır Makinesi Motor Kömürü Nedir?

Çamaşır Makinesi Motor Kömürü Nedir?

Çamaşır makinesi motor kömürü zamanla işlevini yerine getirmeyen ve değiştirilmesi gereken parçalar arasında yer almaktadır. Bu parçanın kullanım ömrünü tamamlamasının ardından makineniz kazanı döndürmekte zorlanacak ve bir süre sonra ise çeviremeyecektir.

Çamaşır makinesi motorları ikiye ayrılır. İlki üniversal, seri motor diğeri ise asenkron motordur. Şayet kömür ve fırça gibi parçalardan bahsediyorsak sizin motorunuz asenkrondur. Bu türde motorlarda motor kömürü adı verilen bir parça bulunmaktadır. Zamanla aşınan ve normalde 3 cm civarı bir uzunlukta olan parça aşınmanın etkisiyle küçülür ve kullanılmaz hale gelir.

Çamaşır makinesi motor kömürü 3 cm’den daha küçük bir boyuta gelmişse artık kullanım ömrünü tamamlamış ve değiştirilmesi gerekir anlamına gelir. Bu parça akım görevini üstlendiği için makinenin performansını doğrudan etkiler ve ihmal edilmesi durumunda makinenin çalışmaz hale gelmesiyle sonuçlanır.

Çamaşır makinesi motor kömürü
Çamaşır makinesi motor kömürü

Peki motor kömürünün değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır?

Bunu belli eden birkaç etken mevcuttur. Çalışırken hararet yapıyorsa, sıkmaya geçtiğinde ses çıkarıyorsa büyük ihtimalle bir teknik servise danışmanız gerekir. İs kokusu alıyorsanız ve makine arkasında hafif kıvılcımlar çıkartıyorsa bu durum da motor kömürünün yenilenmesi gerektiği anlamına gelir.

Motor kömürü ortalama değişim süresi 2 yıl olmakla beraber kullanımınıza oranla bu süre değişecektir. Siz de kendiniz değişimi sağlamak istiyorsanız eğer, makinenizin alt kısmını sökün ve 3 cm’in altına düşmüş olan eski kömürünüzü(gelen yeni parçayı baz alın, onun üstteki oynar kısmının aşınmış-yok olmuş olanı) çıkartın ve yenisini oturtun. Bu işlemi uzman ellere bırakmanız daha akılcı olacaktır.

Peki, nasıl daha uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilirim?

 Öncelikle makinenin üzerine ağır eşyalar koymaktan kaçının. İç kısımdaki lastik kaplamayı her yıkamadan sonra silin. Küf gibi zararlı oluşumlardan sizi koruyacaktır. Sadece ve sadece çamaşır deterjanı kullanın. Diğer türevi olarak gördüğünüz şeyler iç aksama zarar verecek ve doğrudan makinenizin ömrünü kısaltacaktır. Makinenizi düzenli aralıklarla temizlemeyi de unutmayın. Bunu, içine sirke doldurup en yüksek sıcaklıkta çalıştırarak, bir saat gibi bir sürede hiç efor sarf etmeden halledebilirsiniz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et