Anasayfa » Arıza Çözümleri » Çamaşır Makinesi Başlat/Bitir Işığı Yanıp Sönüyor

Çamaşır Makinesi Başlat/Bitir Işığı Yanıp Sönüyor

Dijital ekranlı çamaşır makinelerinde çamaşır makineleriniz arıza kodu verdiğinde dijital ekranda bir arıza kodu görürsünüz. Ve bu arıza kodu hem sizlere hem de adresinize çamaşır makinesi tamiri için gelen çamaşır makinesi servisi‘ne bir yol gösterir. Fakat dijital ekrana sahip olmayan çamaşır makinelerinde arıza kodu genellikle üzerinde bulunan belirli ışıkların yanıp sönmesiyle anlaşılır.

Çamaşır Makinesi Başlat Işığı Neden Yanar ?

Bu ışık yandığında ya da yanıp söndüğünde cihazınız bir sebepten dolayı devreye giremiyor demektir. ilk olarak çamaşır makinenizin kapağının tam olarak kapalı olduğundan ve kilit ikaz simgesi var ise simgenin işaret vermediğinden emin olmanız gerekmektedir. Kapak kapanmasına rağmen çamaşır makinenizde kapak kapanmadı uyarısı görüyorsanız kapı kilidi ya da ana kart üzerindeki kapı kilidi devreniz arıza olabilir. Bu sadece olabilecek arızalardan bir tanesidir. Çamaşır makineniz çocuk kilidi konumunda kalmış olabilir, cihazınızın kullanım kılavuzuna bakarak çamaşır makineniz eğer ki çocuk kilidinde kaldı ise cihazınızı çocuk kilidinden çıkararak çamaşır makinenizi aktif kullanmaya devam edebilirsiniz.

Pompa Filtresi Kontrolü

Çamaşır makineniz bu arızayı pompa motorundaki tıkanıklık kaynaklı olarak ta veriyor olabilir. Genellikle çamaşır makinenizin sağ alt tarafında bulunan filtre kapağını açarak çamaşır makinenizin pompa filtresini temizleyebilirsiniz. Unutulmaması gerekir ki çamaşır makinesinde başlat / beklet ışığının sürekli yanması bir arıza göstergesidir. Kullanıcı olarak yukarıda belirtilen maddeler dışında yapabileceğiniz bir müdahale bulunmamaktadır. Bölgenize en yakın teknik servis‘ten hizmet alarak çamaşır makinenizi tekrar aktif olarak kullanabilirsiniz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et