Ventil Nedir ?

Ventiller çamaşır ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalarda kullanılan beyaz eşyalarınızın şebeke suyunu almalarını sağlayan parçalardır. Ventiller genellikle bir bobin ve su almaya yarayan bir plastik aksamdan oluşur.

Ventil’in Çalışma Mantığı Nedir ?

Ventiller çamaşır ya da bulaşık makinenizin su ihtiyacı olduğunda içerisine temiz su almasını sağlayan elektronik parçalardır. Çoğu zaman ventillerin tekli, ikili, üçlü ya da dörtlü versiyonları bulunmaktadır. Her marka ve modele göre farklı ventil grupları bulunmaktadır. Bulaşık makineleri genellikle tek ventil ile çalışırken çamaşır makinelerinde ventil sayısı yukarıda belirtilen sayılarda olabilmektedir.

Ventil Arızası Nasıl Anlaşılır

Ventil arızalarında genellikle tüketiciler çamaşır makinesi su almıyor ya da bulaşık makinesi su almıyor şikayetleriyle karşılaşmaktadır. Bu tarz arızalarla karşılaşılması her zaman ventil arızası olduğu anlamına gelmemektedir. Bu tarz arızalarda ilk olarak ventil kontrol edilmelidir. Çamaşır makinesi su almıyor arızası ile ilgili izmir çamaşır makinesi servisi‘nden her zaman profesyonel teknik servis hizmeti alabilirsiniz.

Sadece cihazlar hiç su almadığında değil yetersiz su aldığında ya da çok yavaş su aldığında da cihazların ventil girişlerindeki filtreleri temizlemek çoğu zaman çözüm olabilmektedir.

Çamaşır Makinesi Çiftli Ventil
Genellikle Arçelik ve Beko’da kullanılan tekli ventil.
Çamaşır ve Bulaşık Makinesi Ventilleri

Bir yorum

  1. Merhabalar,
    2 adet tekli su ventili için fiyat teklifi rica ediyorum. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et