Anasayfa » Genel » Klima Az Soğutmaya Başladı Neden?
Klimanın Az Soğutmasının Sebepleri

Klima Az Soğutmaya Başladı Neden?

Özellikle yaz aylarında tartışılmasız en çok kullanılan eşya klimalardır. Özellikle iş yerlerinde ve evlerde kullanılan klimalar ortamı serinleterek rahat bir nefes alınmasını sağlar. Sıcak yaz günlerinde soğuk ve rahat bir ortamda bulunmayı kim istemez ki. Sürekli kullanıldığı için bazı bakımlarının da belli periyotlarda yapılması gerekir. Aksi taktirde zaman geçtikçe klimadan istenilen performans yakalanamaz. Klima az soğutmaya başladı neden gibi sorularla sıklıkla karşılaşılabilir. Bu sorunun yanıtı ise uzmanlar tarafından her fırsatta verilir.

Klima Neden Az Soğutur?

Yaz aylarında her gün uzun saatler kullanılan klimalar az soğutmaya başlarsa teknik ekibe danışılarak baktırılması gerekir. Klimanın az soğutması demek filtresinin tıkanması ile alakalı olabilir. Gerekli zamanlarda filtre değişimi yapılırsa klima daha çabuk ve daha hızlı soğutur. Tıkanan filtreler ve hortumlar performansı anında düşürür ve istenilen soğukluk seviyesi alınamaz. Bu ise sıcak ortamda kalan insanlar için çok büyük bir sorundur. Klimaların ömrünü uzatmak ise tamamen kullanıcılara aittir.

Klima Bakımı

Yaz aylarında soğutması ve kış aylarında ısıtması için rağbet gösterilen klimalar kullanıcı hataları dışında bakımlarının aksatılmadan yapılması gerekir. Gerekli temizliği yapılır ve klima olduğundan daha çok soğutmaya başlar. Yüksek performans için klimanın tüm aksamına detaylı bakmak gerekir. Farklı bir arıza olmadı varsayıldığında klimanın daha çok soğutması için rutin bakımları yeterli olacaktır.

Klimanın Soğutmaması Bir Nedene Bağlıdır

Yaz aylarının en fazla tercih edileni klimalar artık neredeyse tüm iç mekânlarda yer almaktadır. Ortamın daha hızlı ve daha fazla serinletilmesi için bu klimalar çok işe yaramaktadır. Klimanın tam anlamıyla kaliteli bir performans göstermesi için teknik ekip tarafından her altı ayda bir kontrolden geçmesi şarttır. Giderek az soğutmasının en büyük ve en önemli nedeni filtrelerin tıkanması veya kirlenmesiyle ilgilidir. Tıkanan filtreli klima her çalıştırıldığında ortama mikrop saçar ve birçok hastalığa neden olur. Serinlerken hastalanmamak için klimanın bakımını mutlaka yaptırmanız gerekir. Klimalar çok iyi bir serinletici olabilir, fakat doğru yerde ve doğru zamanda kullanıldığında fayda sağlar.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et