Anasayfa » Püf Noktaları » Çamaşır Makinesi Su Alıyor Ama Neden Yıkama Yapmıyor?

Çamaşır Makinesi Su Alıyor Ama Neden Yıkama Yapmıyor?

Çamaşır makineleri hayatımızda büyük bir yer kaplamaktadır. Bir arıza ile karşılaştığımızda ise yaşam kalitemizi oldukça etkilenmektedir. Bu arızalardan birisi ise makinenin su alma işlevini gerçekleştirebilmesi lakin yıkama işlevine geçememesidir. Bunun birden çok nedeni vardır. Şimdi sizler için bu nedenlerden biraz bahsedelim.

Çamaşır makinelerinin su alabilmesi ama yıkama yapamasının rastlanılan en büyük sebebi motor ve kazan arasında yer alan kayışın kopmuş veyahut bir sebeple zarar görmüş olmasıdır. Bu kayışlar kolay kolay kopan bir yapıya sahip değillerdir, ama kazana sıkışan bazı eşyalar kayışın zorlanarak kopmasına sebep olabilmektedir. Elinizle kazanı çevirmeye çalıştığınızda zorlanıyorsa kayışın kopmuş olması ihtimali akla gelebilir. Daha kesin bilgi için makinenizi sıkma programına alıp çalıştırabilirsiniz. Kayış kopmuş veya sıkışmış ise kazan dönmeyecek ve motor döndürebilmek için devir arttıracaktır. Bu esnada çıkan ses giderek yükselen bir ses olucaktır.

Sorun Motorda Olabilir

Çamaşır makinesi su alma işlemini gerçekleştiriyor ama buradan sonraki işlemlere geçemiyorsa sorunun motordan kaynaklanıyor olması da yüksek bir ihtimaldir. Günümüzde makinelerin motor cinsleri farklılık göstermektedir. Bazı makineler indüksüyon fırçası yani kömürlü motora sahipken bazı makineler manyetik motora sahiptir. Kömürlü motora sahip makinelerde yaşanan problemler motorun yanması veya motorda bulunan kömürlerin tükenmesiyle görülür. Kömür bitmesi ise daha çok 5 yılı aşmış makinelerde görülmektedir. Evde bulunan yoğun rutubet ise motorda bulunan kömürleri şişirebilir ve sıkıştırabilir. Manyetik motora sahip makinelerde ise ya direk motorun yanması ya da hareket kondansatörünün arızalanması makinenizin su almasına rağmen yıkama yapamamasına sebep olmaktadır.

Elektronik Kart Zarar Görmüş Olabilir

Bir diğer sebep ise çamaşır makinesinin motoruna komut gönderen elektronik kartın zarar görmüş olmasıdır. Bu zarar kartın yanması ile meydana gelebilmektedir. Eğer elektronik kart gerekli komutları gönderemez ise makine kazanı devreye giremez ve makine su almasına rağmen yıkama ve sıkma yapamaz. 

      Çamaşır makinesinin motoru ile elektronik kartı arasında bağlantı sağlanamamasının bir diğer sebebi ise makinenin motoruna giden veya motordan elektronik karta giden kabloların çıkmış, hasar görmüş ya da kopmuş olmasıdır. Kabloların zarar görmesine ise kazanın dengesiz ve savrularak dönmesi sebep olabilir. Bu aynı zamanda makinenizin sıkma işleminde çok fazla ses çıkarmasına ve sarsılmasına da sebep olabilmektedir.

Eğer ki izmir’de ya da Ege bölgesinde ikmet ediyor iseniz tüm Ege bölgesine hizmet veren beyaz eşya teknik servis firması olan profesyonel çamaşır makinesi servisi ile iletişime geçebilir, profesyonel teknik destek alabilirsiniz.

9 yorum

  1. merhaba
    simens E-NR.WXL 1061 TR/10 çamaşır makinesi durulama yapıyor ama yıkama yapmıyor

  2. Nevintuncay Oğuz

    Bosch çamaşır makinesi ilk suyu almaya baslayinca girgir diye ses cikariyor calismiyor sular çok kirecli ne yapmalıyım

  3. Siemens aldık, şimdi pişman olduk. Su alıyor ama dönüş hareketi yok. Abla, bu nedir ya? Kayış mı koptu nedir? Yardımcı olabilecek var mı?

  4. Çisel Aynur Gül

    Hotpoint çamaşır makinesi su alıyor ama sonra hareket yok. Motor mu yandı, kazan mı sıkıştı ne olduysa bu makineye yardımcı olabilir misiniz

  5. Regal çamaşır makinesi su alıyor ama kazan dönmüyor.

  6. Hanik Pehlivanoğlu

    AEG makinesi beni deli edecek. Su alıyor da sonrası tırt! Dönüş, sıkma hareketi hiçbir şey yok! Kim bilir ne sıkıntısı var.

  7. Whirlpool çamaşır makinesi su alıp duruyor. Dönüş, sıkma hareketi yok. Bunun nedeni ne olabilir?

  8. Ernoyan Ezgi Gizem

    Arçelik çamaşır makinesi suyu alıyor ama dönme hareketi başlamıyor. Acaba motorunda mı bir arıza var?

  9. Ezel Düzbayır

    Beko’ya servet döküp aldık ama şimdi su alıp orada kala kaldı. Çalışmıyor, dönmüyor. Neyin kafasını yaşıyor bu makine? Elektrik kartıyla mı alakalı bir durum var, ne dersiniz?

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*