Anasayfa » Püf Noktaları » Çamaşır Makinesi » Çamaşır Makinem Temiz Yıkamıyor

Çamaşır Makinem Temiz Yıkamıyor

Çamaşır makinesi modern hayatın en vazgeçilmez teknolojilerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Kıyafetlerimizi temizlerken büyük bir kolaylık sağlayan bu makineler bazı durumlarda istediğimiz performansı sağlayamazlar. Bu yazımızda çamaşır makinesinin neden temiz yıkamadığı sorununa değindik.

Çamaşır makinesi neden temiz yıkamaz?

“Çamaşır makinem temiz yıkamıyor” diyorsanız bu yazımızdaki bilgiler eminiz ki çok işinize yarayacak. Yaygın bir kullanım alanına sahip olan çamaşır makineleri gün içerisinde çoğu kez çalıştırılarak çamaşırların temizlenmesi sağlanır. Bu teknolojik cihazlar kimi zaman bazı sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlardan bir tanesi ve ön en önemlisi olan çamaşır makinesinin temiz yıkamama problemi bazı yöntemler sonucu eski performansına dönebilir.

Bunun için yapılması gerekenler;

Kazan Temizliği: çamaşır makinasından daha iyi bir performans alabilmek için çamaşır makinesinin boş bir şekilde çalıştırılması Kazan temizliği açısından önemlidir. bu işlem sırasında etkili temizleyiciler de kullanılarak Kazan içerisinde yer alan ve çevresinde bulunan kir ve bakteriler tamamen yok olurlar. Bu işlemi yapabilmek için çamaşır makinenizi 90 dereceye getirip deterjan konulan alana ise temizleyici maddeler ekleyerek makinanızı çalıştırabilirsiniz. son zamanlarda üretilen çamaşır makineleri üzerinde kazan temizleme programları da yer alıyor. Bu makine kullanıcıları da aynı şekilde o programa getirerek içerisine koydukları kireç çözücü ve temizleyiciler yardımıyla makineyi temizleyip kullanabilirler.

Makine içerisine fazla çamaşır koymayın: çamaşır makinesi kullanımı ile ilgili yapılan hatalardan biri de makine içerisine kapasitesinin üzerinde çamaşır koymaktır. böyle bir durumdan makine çamaşırlarınızı temiz yıkamadığı gibi iyi bir sıkma işlemi de gerçekleştiremeyecektir. Bu sebeple çamaşır makinesini kullanırken içerisine belli miktarda çamaşır koymak daha iyi olacaktır.

Deterjan Çekmecesinin Temizliği: çamaşır makinesinden verimli bir performans almak isteyenlerin yapması gereken önemli hususlardan biri de sürekli kullanılan deterjan çekmecesinin belli aralıklarla temizlenmesi gerekir. Çünkü zamanla oluşan deterjan atıkları çıkan çamaşırların lekeli olmasına neden olabilir. Sebeple deterjan çekmecesini kontrollü bir şekilde haznesinden çıkarmak ve temiz suyla yıkamak gerekir. Ayrıca evinizin ulaşamadığı alanların temizliği için ise diş fırçası gibi bir malzemeden destek alabilirsiniz.

Deterjan Kontrolü: çamaşır makinesi içerisinde kullanılan deterjanların kuru bölgelerde tutulması gerekir. Çünkü nemli alanlarda bulunan deterjanlar zamanla tortullaşarak etkili bir temizleme özelliği göstermeyebilir.

Kapak Lastiği Temizliği: çamaşır makinasının kapağını açtığınızda karşınıza kapak içerisinde bulunan gri bir lastik çıkar. bu lastik içerisinde zamanla kir ve bakteriler birikerek makinanızın performansını düşürebilir. Böyle bir durumda lastiği kontrollü bir şekilde uygun temizlik ürünleri ile temizlemek gerekir. Bu işlemi belli aralıklarla temiz bir bez yardımı ile yapmak makine performans açısından son derece önemlidir.

Yıkama Suyu Kontrolü: bazen suların kireçli ve paslı olması çamaşır makinesinin verimini düşürebilir. Bu sular ile yıkanan çamaşırlar kirli ve lekeli olurlar. Bu sebeple bir tesisatçıdan destek almak gerekir.

Bir yorum

  1. Benim çamaşır makinem Grundig gwm7901y modeli yalnız benim makinem aldığından beri böyle hiç temizlemiyor kıyafetleri ve beyazlar gri renk oldular ayriyeten yumuşatıcı kullanmama rağmen çamaşırlarım deterjan kokusu bile gelmiyor hele ki yumuşatıcı kokusu hiç gelmiyor ne yapmalıyım diye bir sorayım dedim

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et