Anasayfa » Genel » Çamaşır Makinesi Suyunu Elle Boşaltma

Çamaşır Makinesi Suyunu Elle Boşaltma

Çamaşır Makinesi Boşalmıyor

Bir çamaşır makinesindeki en yaygın hatalardan biri, çamaşır makinesinin suyu kazandan dışarı aktarmamasıdır. Çamaşır makinenizin suyu tahliye edememesinin genellikle  bir çok sebebi olabilir. Bu makalede, çamaşır makinesi su boşaltmama arızasının en yaygın nedenlerini ve daha az yaygın nedenlerden birkaçını ve çamaşır makineniz garanti kapsamındayken bile sorunu kendi kendinize nasıl çözebileceğinizden kısaca bahsedeceğiz.

Bir Makinenin Su Tahliye Etmemesinin En Önemli Nedeni

Hiç şüphesiz, bir çamaşır makinesinin tahliye olmamasının bir numaralı nedeni, makineye çamaşır makinesinin tahliyesini engelleyen bir şeyin sıkışmasıdır. Bir çamaşır makinesinin suyu tahliye etmemesinin bir numaralı nedenini genellikle pompa motorundan kaynaklanan bir arızadır.

Her türlü küçük nesne, çamaşır makinesindeki su tahliye pompasına girecek ve çocuk oyuncakları, anahtarlar, çiviler, çocuk çorapları ve diğer küçük eşyalar, küçük iç çamaşırları, vidalar dahil olmak üzere tahliye pompasının çalışmasını engelleyecektir. Genellikle tahliye pompası filtresine ve dişlerine en çok sıkışan parçalar bozuk paralardır.

Köpek, kedi tüyü gibi nesneler de tahliye pompasına en çok zarar veren maddelerdir. Çamaşırların yıkanmadan önce ceplerinin ve üzerlerindeki gözeneklerin mutlaka yabancı çizimlere karşı kontrol edilmesi gerekmektedir.

Unutulmaması gerekir ki çamaşır makineniz garantili olsa bile yetkili servisler hiçbir zaman pompa tıkanıklığı arızalarını garanti kapsamına dahil etmezler. Yani adresinize bir servis çağırdığınızda, cihazınız garantili bile olsa sorun pompa motorundan kaynaklanıyor ise servisin sizden ücret talep edeceğini unutmayınız.

Tahliye Pompası Filtresi Kontrolü

Herhangi bir teknik servisi aramadan öncelikle çamaşır makinenizi filtrenizi mutlaka kontrol etmelisiniz.

Çamaşır makinesi içerisinde su varken çamaşır makinesi pompa filtre kapağını açmamanız gerekmektedir. İçerisinde su olacağı için eviniz ya da iş yeriniz fazlasıyla ıslanacaktır.

Acil Tahliye Hortumu ile Makinenizi Boşaltma

Çamaşır makinenizin içerisi su ile doluysa ve filtre kapağını açamıyorsanız belirli modellerde çamaşır makinelerinde su tahliye hortumu bulunmaktadır.

Çamaşır Makinesi Acil Su Boşaltma Hortumu

Çamaşır makinenizin pompa muhafaza kapağını açtığınızda pompanızın yanında göreceğiniz hortumun ucundak tıpayı çıkartarak çamaşır makinenizin suyunu boşaltabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Acil Su Boşaltma Hortumu

Tahliye Hortumu ile Çamaşır Makinesi Suyu Boşaltma

Çamaşır makinesi’nin arkasında suyu tahliye eden tahliye hortumu bulunmaktadır. (Bu hortum genellikle gri renkte bulunur). Bu hortumu çamaşır makinenizin giderinden çıkartarak çamaşır makinesinin ayaklarına denk gelecek bir yüksekliğe kadar (yani zemine kadar) indiriniz.

Çamaşır Makinesi Su Boşaltma Hortumu

Çamaşır makinenizin hortumu tıkalı değil ise çamaşır makinenizin suyu boşalacaktır. Çamaşır makinesi tahliye hortumu genellikle makinenizin arkasında U tipinde bir plastik parça ile çamaşır makinenize sabitlenmiş durumdadır.

Garanti Kapsamına Girmez

Bu arızalar bir çok marka tarafından garanti kapsamına dahil edilmemektedir.

Bunun nedeni, bu bir çamaşır makinesinde arızası değil, kullanıcı kaynaklı bir problem olmasıdır.

Küçük giysiler yıkanmadan önce bir file torbaya konulmalı, böylece asla pompaya ulaşmamalıdır. Madeni paralar ve diğer şeyler makinenin içinde olmamalıdır bu ve benzeri madddelerin makineye atılması pompa motorundan daha büyük parçalara da zarar verebilmektedir.

Bunların hiçbiri çamaşır makinenizde çamaşır makinesi üreticisinin hatası değildir, tamamen kullanıcıya bağlıdır ve tamir maliyeti de buna bağlıdır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et