Anasayfa » Arıza Çözümleri » LG Televizyon Ses Var Görüntü Yok
LG Televizyon Ses Var Görüntü Yok Problemi
LG Televizyon Ses Var Görüntü Yok Problemi

LG Televizyon Ses Var Görüntü Yok

Özellikle Led Televizyonların gelişmesiyle birlikte LG Ses Var görüntü yok arızası da LG televizyonlarda en sık karşılaşılan televizyon arızalarından bir tanesidir. LG tv ses geliyor görüntü gelmiyor problemi çok farklı sebeplerden karşılaşılabilen bir problemdir. En çok LG televizyonlarda karşılaşılan ses gelip görüntü gelmemesi arızası LG televizyon kaynaklı olabileceği gibi, uydu, görüntü kablosu gibi sebeplerle de televizyon görüntü yok arızası meydana gelebilmektedir. Bu arıza nadiren üretici hatasından kaynaklanır, ancak yine de kullanıma bağlı olarak ta bu problem ile karşılaşmanız mümkündür. Bir üretici kusurundan kaynaklanıyorsa, LG markasının tüm televizyonları için tipik olarak iki yıllık standart bir garantisi vardır. LG Servisi’nden eğer ki televizyonunuz 2 yılı doldurmadıysa onarım talep edebilirsiniz.

Başa çıkması zor olabilir, ancak TV’nizin görüntü ve ses alamamasının nedeni dahili bir elektronik sorundan kaynaklanıyorsa, TV’nizin size hiçbir ücret ödemeden onarılması veya değiştirilmesi için yürürlükte olan süreçler olduğunu bilin.

LG TV Ses geliyor fakat görüntü gelmiyor ise;

LG Televizyonu Resetleyin

Televizyonu resetlemek çoğu zaman LG ses var görüntü yok arızasına çözüm olabilmektedir. Fakat bu bir LG TV onarım yöntemi değildir. Sadece LG televizyonunuzda anlık oluşabilen basit bir arızayı sıfırlama yöntemidir. LG TV resetleme işlemi için öncelikle LG televizyonunuzun güç bağlantısını kesiniz. LG televizyonunuzun güç bağlantısını kestikten sonra yaklaşık 60 saniye beklemeniz gerekmektedir. LG televizyonunuzun güç düğmesine elektrik bağlı değilken 30 saniye basılı tutunuz. Yaklaşık 60 saniye geçtikten sonra LG televizyonunuzun fişini tekrar takabilirsiniz. LG tv ses var görüntü yok problemi hala devam ediyor ise yazımızı incelemeye devam ediniz.

LG Televizyon Ses Geliyor Fakat Görüntü Gelmiyor Şikayetleri Kablo Grubu Kaynaklı Olabilir

LG TV Kablo Grubunu Kontrol Edin

Diğer cihazlardan LG televizyonunuza görüntü aktaran kablo grubunu kontrol edin. LG ses var görüntü yok şikayetleri çoğu zaman HDMI ya da scart kablosu kaynaklı olabilmektedir. Kabloları hareket ettirdiğinizde görüntü alabiliyorsanız arızalı kabloyu yenisi ile değiştirmeniz televizyon ses var görüntü yok şikayetinizi giderecektir.

Çoğu zaman HDMI kablosu arızalı olmasa bile gevşek HDMI kablosu ya da kötü kaliteli görüntü kabloları da LG tv ses var görüntü yok arızalarına sebep olabilmektedir.

HDMI Girişleri, sesin çalışmasına izin verirken video sinyalini kesintiye uğratan problemler olabilmektedir. Kablo ve giriş soketleri olmak üzere iki parçada arıza olabilmektedir. Kablo uçlarını tam tersi çevirerek bir görüntü testi yapabilirsiniz.

Uydunuzu Kontrol Edin

Eğer ki merkezi bir sistem ya da bir çanak anten sistemi kullanıyor iseniz ilk olarak bir uydu servisi tarafından sisteminizin kontrol edilmesini isteyebilirsiniz. Çoğu zaman uydu kaynaklı olarak LG televizyonlarda ses var görüntü yok problemi meydana gelebilmektedir.

LG Televizyon Görüntü Cihazı Kontrolü

Görüntü Verici Cihazınızı Kontrol Edin.

Televizyonunuza görüntü aktaran dijital kutularınızı, servis sağlayıcınız tarafından kontrol ettirebilirsiniz. Çoğu zaman televizyonunuzda bir arıza olmasa bile görüntü verici cihazlarda problem olması durumunda LG tv ses var görüntü yok şikayeti ile karşılaşabilirsiniz.

Örneğin, Playstation, Blueray oynatıcı gibi kullanmaya çalıştığınız giriş cihazının açık olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olmanız gerekmektedir. LG TV’nizin açılmasına rağmen görüntü veya ses alamamasına neden olabilecek en yaygın sorunlar aşağıda listelenmeye devam etmektedir. 

Yazılım Sorunları

LG Televizyonunuzda yazılım kaynaklı bir sorun olması ihtimaller dahilindedir. Örneğin, bir yazılım güncellemesi sırasında televizyonu kapatmak bir yazılım arızasına neden olabilir. Ve bu yazılım arızası LG televizyonunuzdan görüntü gelmemesine fakat ses gelmesine sebep olabilir. LG Servisi’nden LG televizyonunuz için yazılım güncelleme ya da yazılım sıfırlama konusunda profesyonel teknik destek alabilirsiniz.

Aydınlatma Grubu Sorunları

LG televizyonlarda ses var görüntü yok şikayetlerinin en çok sebebi aydınlatma grubu arızasıdır. LG tv led arızasında ya da aydınlatma grubu arızasına LG tv’den ses gelecek fakat görüntü gelmeyecektir. Bunu çoğu zaman bulunduğunuz ortamın ışıklarını kapatarak LG televizyon ekranına bir ışık tutarak test edebilirsiniz. Eğer ki televizyon ekranınızda sönük halde görüntü mevcut ise LG televizyonunuzun ledleri ya da aydınlatma grubu arızalıdır.

LG Televizyon Anakart Arızası, Ses Var Görüntü Yok Şikayeti Onarımı

LG TV Anakart Arızası

Lg televizyon görüntü yok ses var problemi ile karşılaşılmasının bir diğer sebebi de LG televizyonda anakart arızası olmasıdır. Lg televizyonda bir anakart olması durumunda lg led tv ses var görüntü yok problemiyle karşılaşabilirsiniz. LG televizyon anakart ile ilgili bilgi almak isterseniz aşaıdaki linkten detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Lg TV Görüntü Yok Tamir Ücreti

LG televizyon ses var görüntü yok arızasının tamir ve onarım ücreti televizyonunuzdaki arızaya göre değişkenlik göstermektedir. Lg tv görüntü var ses yok arızası için izmir LG servisi çağrı merkezimizi arayabilir lg televizyon servis desteği alabilirsiniz. İzmir LG servisi en kısa sürede adresinize gelerek televizyonunuzu garantili olarak onaracaktır. LG ses var görüntü yok arıza LG LED televizyonlarda olabileceği gibi LG plasma cihazlarda da ses var görüntü yok arızası ile karşılaşılması mümkündür.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et