Anasayfa » Püf Noktaları » Periyodik Klima Bakımı
Periyodik Klima Bakımı

Periyodik Klima Bakımı

Klima, günlük hayatımızda çoğunlukla ev veya iş yerlerinde ortamı ısıtması ya da serinletmesi ile bizlere konforlu bir ortam sağlar. Kullanılmakta olan klimaların faydaları olduğu gibi bakımı yapılmadığı durumlarda bizlere sağlığımızı etkileyebilecek zararları da söz konusu olacaktır. Bu yüzden klimaların periyodik olarak bakımının yapılması gerekmektedir. Klimaların bakımları düzenli olarak yapılmadığı zaman sağlığımızı ve cebimizi tehdit etmeye başlayacaktır. Çünkü klima içinde zamanla bakteriler oluşur ve bakımı yapılmadığı takdirde insan sağlığını kötü yönde etkilemesi mümkündür. Periyodik klima bakımı yapılması sizi birçok hastalıktan korunmamızı sağlayacaktır. Klima bakımı sayesinde ortam, bakterilerden, kökü kokulardan ve polenlerden arınmış olacak ve böylece daha temiz bir hava solumuş oluruz. Polene alerjisi olan kişiler içinde klima bakımı bu nedenle önemli olacaktır. Düzenli olarak klimalara yapılan bakım sayesinde kullanım ömrü de uzayacaktır. Aynı zamanda ansızın arızalanmasını engeller ve yüksek enerji tasarrufu sağlayacaktır.

Periyodik Klima Bakımı Önemi

Periyodik Klima Bakımının Önemi

Ortamda gözle görülemeyecek kadar küçük tozlar ve partiküller bulunmaktadır. Bu toz ve partiküller, klimadan geçerek iç ünite üzerine yapışır ve reçine halini alır. İç ünitenin drenaj tavasında çok uzun süre kaldığı için lejyoner denilen hastalığı zemin hazırlar. Periyodik klima bakımıyla bu ve bunun gibi hastalıkların önüne geçilmiş olur. Bakım sırasında özel kimyasal ilaçlar kullanarak klimanın ömrü uzatılır. Yılda en az bir kere muhakkak klima bakımı yapılmalıdır.

Klima Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

Düzenli olarak klimanızın bakımını yapmamanız durumunda klimanızın performansı düşer ve enerji harcaması %40 oranında artar. Ortama Hoş olmayan kokular yayar. Ömrü azalır ve maliyeti artar. Filtreleme yapamayacağından zatürre ve küf mantarı oluşumuna neden olur. Ortamda bulunan kişilerde hastalık oranı artar.  Elektrik tesisatında oluşacak oksitlenmeler, arızalara neden olacaktır.

Periyodik Klima Temizliği Önemi

Periyodik Klima Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Periyodik klima bakımı sırasında, iç ve dış ünitelerin akım ve gerilimi ölçülür ve kompresörlerin şebekeden çektiği akım değeri tespit edilir. Çalışma akımı kontrol edilir. Alçak basınç ve yüksek basınç ölçümleri yapılır. Filtreler kontrol edilir ve temizlenir. Evaporatör ve kondenser yüzeyleri basınçlı su ile temizlenir. Elektronik kartlar kontrol edilir. Basit çalışma testi yapılır. Bakır boru yalıtkan kontrolleri yapılır, gerekirse onarılır. Kaçak kontrolleri yapılır ve son olarak korozyon testinden geçirilir. Periyodik klima bakımı 7-15 gün sürebilir. Mümkün olduğu kadar bakımın basınçlı ılık su ile ya da basınçlı hava ile temizlenmesi gerekir. Klima filtreleri elyaflı ise 4-6 ay aralıklarla parça değişimi yapılmalıdır. Yetkili servis ile anlaşarak yılda en az bir kere klimanızın bakımını yaptırmalısınız. Klima bakımını yapan kişinin, işinde uzman olması son derece önemlidir. Ehliyetsiz kişilerce yapılan klima bakımları cihazınızın garanti kapsamı dışında kalmasına neden olabilir. Bakımın yaşam birimlerinde yaz başı ve kış başı olmak üzere yılda iki kez yapılması tavsiye edilir. Klima bakım için yetkili servisimiz, uzman kadromuz ile bir telefon kadar yakınız. Klima bakımlarınız için izmir klima servisi ile 7 gün 24 saat iletişime geçebilirsiniz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et