Anasayfa » Genel » İkinci El Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci El Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kombinin ikinci el alınması çok daha uygun fiyatla satın mümkün olduğu anlamına gelir. İkinci el kombi alırken kişi hem bazı avantajlarla ile hem bazı dezavantajlar ile karşılaşabilir. Bu sebeple ikinci el kombi alınırken alımın yapıldığı yere dikkat edilmeli, alınan cihaz kontrol edilmeli ve gerekli bakımları yapılmış olmalıdır. İkinci el alınan kombi için en az 6 ay çalışma garantisi verilmelidir ve temin edilen şartların gerçekleşmemesi durumunda firma, arızalı veya kusurlu ürününü geri almalıdır. İkinci el kombi alırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:

İkinci El Kombide Bilinmesi Gerekenler

İkinci el kombileri tüm marka ve modellerde bulabilirsiniz. İnternet üzerinden veya spot çarşılardan alabileceğiniz gibi, biraz daha fazla para vererek kombi servislerinden de alabilirsiniz. Özellikle kombi servislerinden alınan kombiler, bakımları yapılmış ve garantili ürünlerdir. Satışa sunulan kombiler başkalarının elden çıkardıklarından ziyade, yeniden değerlendirilen ürünler olarak bakılabilir. Yani bu ürünler ilk sahipleri tarafından servise bırakıldıkları hali ile sizin elinize geçmiyor. Tek tek incelenerek ve testlerden geçirilip, rehabilite edildikten sonra satışa çıkarılıyor ve kullanımınıza sunuluyor. Bunların yanı sıra cihaz ikinci el olsa dahi size bir kullanma kılavuzu ulaştırılıyor veya çalıştırma ve kullanma aşamaları ile ilgili detaylı bilgiler tarafınıza aktarılıyor. Bu sayede yeniden dönüştürülmüş ürünü uzun ömürlü bir şekilde kullanabilirsiniz.

İkinci El Üründe Tamir İmkanı

Aldığınız ikinci el üründe herhangi bir arızaya rastlarsanız, ilk yapmanız gereken satıcı ile iletişime geçmektir. Genelde ikinci el alınan ürünlerde garanti süresi bitmiş olur. Daha üst model için veya ürün yeterli hizmet veremediği ya da kronik bir arızası sebebi ile elden çıkarılır. Ürünü bir kombi hizmet servisinden aldıysanız içiniz rahat olsun. Kullanıcı hatası dışında tüm probleminizi verilen garanti süresi ile size sattıkları için hızlıca halledeceklerdir. Eğer ürünü spotçudan, bir tanıdığınızdan veya internetten aldıysanız, yetkili servise vererek tamir ettirebilirsiniz.

İkinci El Kombi Almak Güvenli Midir?

Bir ürün ikinci ele genelde boş yere çıkmaz, bütçeniz itibari ile mecbur durumda değilseniz, sıfır kombiye yönelmeniz daha sağlıklı olacaktır. Çünkü ürün kullanıcı hatası veya elektriksel hatalar ile arıza verebilir ve ürünün garantisi daha olsa bu durumları garanti karşılamayabilir. Bu sebeple sadece ikinci el kombi satan servislerden almak güvenlidir çünkü bu servisler 1 yıl boyunca ücret talebi olmadan tamir garantisi vermektedir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et