Anasayfa » Genel » Klimadan Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılmalıdır?
Enerji Tasarrufu için Hangi Klimalar Tercih Edilmelidir.

Klimadan Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılmalıdır?

Her mevsim farklı özellikleri ile yaşanıyor. Yaz ayları çok sıcak, kış ayları ise çok soğuk geçiyor. Bu durumlar da bir ısıtıcıya ve soğutucuya ihtiyaç duyuluyor ve bu iki özelliği de bünyesinde barındıran klimalar, çoğu zaman hayat kurtarıcı düzenekler oluyor. Ancak klima kullanımı da bazen oldukça yüksek maliyetlerle sonuçlanabiliyor. Elektrik yakımı çok hızlı olan klimalar, çok fazla enerji harcanmasına ve yüksek tutarlı elektrik faturası gelmesine yol açıyor. İşte bu durumu önlemek için birkaç tasarruf yolu bulunuyor. Enerji ve elektrik yakımını azaltacak bu tasarruflar, klimayı daha verimli kullanmaya yarıyor. Peki, klimadan enerji tasarrufu nasıl yapılmalıdır? Birkaç yöntem ile tasarruf yapmak mümkündür.

Klimadan Enerji Tasarrufu Yapmak

Klimadan enerji tasarrufu yapmak için ilk olarak klimanın çalıştırıldığı saatlere dikkat etmek gerekir çünkü saat farkına göre kullanılan klimalar, farklı ücretlere tabii tutulur. Klima kullanımı saat 12:00 da başlayabilir ve gece yarısına kadar rahatlıkla kullanılabilir. Sabah açılan klimalar daha fazla enerji yakımına sebep olur ve tasarruf yapılamaz. Bunun yanında klimanın çalıştırıldığı derece de oldukça önemlidir. Klima ne kadar düşük derece de çalıştırılırsa o kadar enerji yakar. Bunun için yapılması gereken ilk olarak odayı hızlı soğutmak veya ısıtmak için en kuvvetli dereceye getirmek ardından bu derecenin kuvvetini azaltmaktır. Böylelikle klima fazla enerji harcamayacak ve fazla elektrik yakmayacaktır.

Tasarruf İçin Nasıl Klimalar Tercih Edilmelidir?

Tasarruf sağlamak isteyen kişiler klima seçimine çok dikkat etmeli, enerji kullanımı çok fazla olan klimaları tercih etmemelilerdir. Enerji bakımından güçlü olan klimalar değil tasarruf bakımından güçlü olan klimalar seçilmeli ve kullanılmalıdır. Klima alınırken kaç derece de ne kadar enerji yaktığı kontrol edilmeli, enerji yakımı hızlı olan klimalar tercih edilmemelidir. Daha az enerji harcayan klimalar seçilirse tasarruf oranı daha da artacaktır.

Klimanın Kurulduğu Yer Önemli Midir?

Tasarruf sağlanmak istendiğinde klimanın içeriyi ne kadar sürede ısıttığı veya soğuttuğu göz önünde bulundurulmalıdır. Klimanın oda da kurulduğu yer önemlidir çünkü kör noktaya kurulan klimanın içeriye verdiği sıcak veya soğuk hava daha geç yayılacaktır. Bu nedenle klima kurulurken kurulum alanına dikkat etmek gerekir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*