Anasayfa » Püf Noktaları » Çamaşır Makinesi » Renkli Çamaşırlar Nasıl Yıkanmalıdır?

Renkli Çamaşırlar Nasıl Yıkanmalıdır?

Büyük bir heyecanla aldığınız renkli elbiselerinizi yapacağınız çok küçük yıkama yanlışlıklarıyla çöp haline getirebilirsiniz. Böyle bir durumun yaşanmaması için mutlaka renkli çamaşırlar nasıl yıkanmalıdır? sorusunun cevabını bilmeli, tüm işlemleri de buna uygun olarak yerine getirmelisiniz. Öncelikli olarak tüm giysilerin belirli bir kullanım süresi vardır. Yapılacak doğru çamaşır yıkama teknikleriyle sadece bu sürenin çok daha verimli olması sağlanmaktadır. Aksi durumda çok uzun yıllar aynı çamaşırların aynı kalitede kullanılabilmesi pek mümkün olmamaktadır.

Renkli Çamaşırları Yıkmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Belki de ilk şart olarak da denilebilecek en büyük püf noktası renkli çamaşırlarının türlerine göre ayrılmasıdır. Bilindiği üzere her çamaşırın belirli bir koruma yapısı vardır. Yapılacak sınıflandırmayla çamaşırların karışmasının ve yıpranmasının önüne geçilebilir. Bunu takip eden ikinci püf nokta ise doğru temizleyici kullanımıdır. Özelikle renkli çamaşırlar için üretilmiş toz ve sıvı deterjanlar tercih edilmelidir.

Ön Yıkama Şart Mı?

Her ne kadar beyaz çamaşırlarda kullanımı yaygın olsa da renkliler için en büyük yanlışlardan bir tanesi de ön yıkama yapılmasıdır. Böyle bir işlemin olması durumunda çamaşırların renkleri solarken çok daha büyük çapta bir yıpranma söz konusudur. Renkliler için ön yıkama yapılması tam anlamıyla gereksiz bir durumdur.

Renkli Çamaşırlar Kaç Derecede Yıkanır?

Hiçbir şekilde ön yıkamaya ihtiyaç duymayan renkli çamaşırlarda ise çok yüksek sıcaklıklara gerek yoktur. Aksine böle bir durumda kumaş içerisinde var olan liflerle elyafların ayrılma durumu olmaktadır. Bundan dolayı renklerini kaybeden çamaşırlar ortaya çıkarken birkaç işlemle kullanımı imkansız durumlar yaşanabilir. 40 derecelik bir seviyede yıkanması halinde renkli çamaşırlar çok daha kullanışlı olacaktır. Yıkama işlemlerinde ise ürünlerin yıkama talimatlarına uygun davranılması da önem taşımaktadır. Sıvı deterjan her zaman için çok daha iyi bir sonuç verirken soğuk suyla yapılacak yıkama işlemiyle herhangi bir çekme sorunu da ortadan kalkmış olacaktır.

Renkli Çamaşırlar Makineye Nasıl Yerleştirilir?

Renkli Çamaşırlarında yıkama işlemlerinde makinenin tamamen doldurulması da olmaması gereken durumlardandır. Özellikle ürünlerin birbirine temas ederek dönmesi durumunda ortaya çıkabilecek yıpranmalardan kaçınılmalıdır. Bunun için belirli bir alan boş bırakılmalıdır. Ayrıca çamaşırların ters bir şekilde çevrilerek makineye konulması da kumaş yüzeylerindeki zararların oluşmasını engellemektedir. Boya çıkaran kumaşlarda ise renk geçişleri çok sık olmaktadır. Böyle bir durumda diğer çamaşırlarla birlikte yıkanması oldukça risklidir. Renkli çamaşırlar nasıl yıkanmalıdır sorusuna cevap niteliği taşıyan püf noktalarından bir tanesi de kısa programlarının kullanımıdır. Özellikle çok kirlenmiş olsa bile kumaş giysiler için 30 dakikalık bir zaman yeterli gelecektir. Çok daha titiz bir çalışma yapılması için ise çamaşır makinesine atılmadan önce kirli bölümünün fırçayla temizliği sağlanabilir. Böylelikle daha sağlıklı bir yıkamanın ortaya çıkması kaçınılmazdır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et