Anasayfa » Püf Noktaları » Çamaşır Makinesi » Çamaşır Makinem Sıkma Yapmıyor

Çamaşır Makinem Sıkma Yapmıyor

Çamaşır makineniz gayet normal çalışmasına rağmen sıkma yapmıyor ve çamaşırları ıslak bir şekilde mi çıkarıyor? Bunun birçok sebebi olabilir.

Çamaşır Makinesi Sıkma Yapmama Sebepleri

Öncelikle makinenizin ayarlarında sıkma işlemi ve durulama kısmını geçip, ’’suda bekletme’’ ışığının yanıp yanmadığını kontrol edin. Eğer bu özellik kapalıysa sıkma işlemi gerçekleşmeyecektir. Hali hazırda yapılan işlemi kapatın ve tekrar bir program seçip çalıştırın. En alt kısımda yer alan filtrenin temizliğini yapın. Gene alt kısımda kirli su tahliye hortumlarını göreceksiniz. Onlara da aynı temizliği uygulayın. Çamaşırları buruşturup içeri mi atıyorsunuz? Daha düzgün bir şekilde koyun ve çalışırken yakaladığı ivmede, ıslak ve ağır çamaşırlar sağa sola vurup makineye zarar vermesin. Çıkan gürültülerin bir sebebi de budur.

Sadece kaliteli çamaşır deterjanları kullanın. Kullanıma uygun olmayan, deterjana alternatif gördüğünüz şeyleri makinede kullanmayın. İç aksama zarar verir ve ömrünü büyük ölçüde kısaltırsınız. Ayrıca yıkama da bir derece işlevsiz olacaktır. Kaliteli deterjan aldınız fakat hangi oranda kullanıyorsunuz? Doğru çeşitte ve oranda kullanmak adına makinenizle beraber gelen kitapçığı bulun ve tam oranı öğrenin. Makinenize tavsiye edilen marka çamaşır suyu kullanmanızın da büyük ölçüde faydası olacaktır. Hala devam ediyorsa markanın teknik servisini arayın ve yardım alın.

Çamaşır Makinesi Sıkma Yapmama Sorunu Çözümü

Öncelikle sorunu kavramalısınız. En önce atık suyu kontrol edin. Dışarı doğru şekilde ve oranda su çıkıyor mu? Çıkmıyorsa eğer veya gereğinden az çıkıyorsa o makine sıkma programına asla geçmeyecektir. Bu durumda pis su pompasının bağlı olduğu motoru kontrol etmeliyiz. Hortumu takip edin ve motora bakın, eğer yanmış durumda ise gözle görülür bir hasar olacaktır. Fakat olmasa da, eğer suyu tam boşaltmayıp sıkmadan önce duruyorsa ve tekrar start verdiğinizde bu sefer kalan suyu atıp çamaşırları sıkmaya başlıyorsa, bu da motorunuzun değişmesi gerektiği manasına gelir.

Çok nadiren elektronik kartlardan kaynaklı arızalarda görülür. Dijital olarak gerekli komut gitmediği için makine çamaşırları sıkmaya geçmez. Bu kartların onarımı mevcuttur fakat bunu kendi başınıza halletmekte son derece zorlanabilirsiniz. Güvenebileceğiniz bir servise danışmanız gerekmektedir.

Ana motor kaynaklı bir arıza ise güvendiğiniz bir teknik servis ile irtibata geçmeniz en doğrusu olacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et