Anasayfa » Genel » Çamaşır Makinesi Su Boşaltmıyor
Çamaşır Makinesi Su Boşaltmama Sebepleri

Çamaşır Makinesi Su Boşaltmıyor

Çamaşır makineleri tek yıkamada yaklaşık 56 litre suya ihtiyaç duymaktadır. (Bu ortalama bir değerdir.) Suyu her seferinde 5-10 litre olacak şeklinde musluktan alır ve çamaşırları yıkar. Fakat yıkama bittikten sonra çamaşırlar 5-10 litre suyla ıslak bir şekilde makine içerisinde kalabilir. Bu gibi sorunlar çamaşır makinesi su boşaltmıyor olarak adlandırılmaktadır. Çamaşır makinesi su boşaltmıyorsa ve çamaşırlarınızı sıkmıyorsa bu problemin nedenini ve çözümünü öğrenmek isteyebilirsiniz.

Su boşaltmayan bir çamaşır makinesine sahip olmak, şüphesiz çamaşır yıkama planlarınızı bozacaktır. Bu nedenle, sorunu mümkün olan en kısa sürede gidermek ve düzeltmek isteyeceksiniz. Bu kılavuz tam da bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.

Bir çamaşır makinesi su boşaltmadığında bunun nedeni büyük olasılıkla tahliye pompasındaki bir arızadır. Bunun yanı sıra, tahliye sistemindeki (tahliye filtresi, hortum veya ev tesisatı) bir tıkanıklık da suyun çamaşır makinesine geri dönmesine ve tahliye olmamasına neden olabilir. Son olarak, yıkayıcının yıkama programının boşaltma aşamasına geçmesini engelleyen bir kapı kilidi arızası olabileceğini de lütfen unutmayınız. Çamaşır makinesi su boşatlmama sorunu genellikle çamaşır makinesi servisi çağırmadan çözebileceğiniz bir problemdir.

Çamaşır Makinesi Su Boşaltmıyor Nedeni Ne Olabilir?

Çamaşır makinesinde yaşanan arızaların çoğu, yanlış kullanım nedeniyle oluşmaktadır. Makineye uzun süre alabileceğinden daha fazla yük yüklemek, makineyi düzenli olarak temizlememek veya bakımlarını yaptırmamak bu gibi sorunlara neden olacaktır. Çamaşır makineniz su boşaltmıyorsa aşağıdaki çözümler işinize yarayabilir

Boşaltma Moduna Geçin

Çamaşır makinelerinde boşaltma modu bulunmaktadır ve bu mod, çamaşırlar yıkanıp durulandıktan sonra, fazla suyun boşaltılmasını sağlar. Eğer makineniz bu moda geçmemişse, makineyi kapatmanız gerekmektedir. Makineyi kapatıp tekrar açtığınızda su boşaltma moduna alın ve makinenin fazla suyunu boşaltın. Bu modun nerede olduğunu bilmiyorsanız, makinenin kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz.

Tahliye Pompası Arızalanmış Olabilir

Su boşaltmama sorunlarının en önemli nedeni, tahliye pompa motorunda yaşanmış bir arıza olabilir. Bu arıza ile ilgili sizin yapacağınız pek bir şey yoktur, eğer sıraladığımız diğer çözümleri denemeniz hiç işe yaramamışsa bir servis çağırıp bu konuda yardım alabilirsiniz.

Elektronik Kart Arızası

Çamaşır makinesi, onu yöneten bir elektronik kart yazılımıyla çalışır. Bu kart sayesinde çamaşır makinesi neyi ne zaman yapacağını öğrenir. Eğer bu kartta bir problem meydana gelmişse, en yakın servisi çağırmanız etkili bir çözüm olabilir.

Sıkma Devri Hataları

Çamaşır makinenizin sıkma devrinde bir hata meydana gelmiş olabilir ve bunun sonucunda makineniz çamaşırları sıkmıyor olabilir. Bu sorunu çözmek için bir servis çağırmanız gerekmektedir.

Pompa Filtresi Hataları

Makinenizdeki pompa filtresi tıkanmışsa su boşaltma sorunu yaşayabilirsiniz. Pompa filtresini açıp kendiniz temizleyebilirsiniz. Filtreyi temizlemenize rağmen tıkanıklık devam ediyorsa, sorunun kaynağı farklı şeyler olabilir.

Çamaşır Makinesi Pompa Filtresi

Gider Hortumu Sorunları

Gider hortumundan dolayı yaşanan problemler, makinenin su boşaltmasına engel oluyor olabilir. Gider hortumunu temizleyerek veya en yakın servisi arayarak bu sorunu basit bir şekilde çözebilirsiniz.

Fazla Kapasite Kullanımı

Çamaşır makinesindeki arızaların önemli bir bölümü fazla kapasite kullanımı nedeniyle oluşur. Normal şartlarda 20 kilo çamaşır kapasitesi olan bir makine, 20 kilo çamaşır alamaz. Bu ıslak ağırlık dahil olmak üzere makinenin alabileceği en büyük yüktür, uzun süre bu şekilde çalıştırırsanız makinem su boşaltmıyor sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

Çamaşır makinenizle ilgili daha bu tip sorunlar yaşıyor ve size verdiğimiz önerilere rağmen herhangi bir çözüm bulamadıysanız, en yakın teknik servisi arayabilir ve sorunu bu şekilde çözebilirsiniz. Makinenizin garantisi devam ediyorsa, servis hizmeti için herhangi bir ücret ödemezsiniz.  

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et