Anasayfa » Püf Noktaları » Çamaşır Makinesi » Çamaşır Makinesi Arızaları

Çamaşır Makinesi Arızaları

Çamaşır makinesi arızaları, pek çok evde görülebilen teknik veya kullanıcı hatası problemleridir. Normal şartlarda yeni alınmış bir çamaşır makinesi 2 yıl boyunca herhangi bir sorun çıkarmamalıdır. 2 yıl sonra makinede oluşan sorunlar, genelde makinenin ömrünün tükenmeye başlaması nedeniyle ortaya çıkmış problemlerdir. Aşağıda yer alan tüm arızalar, sıklıkla görülen çamaşır makinesi arızaları arasındadır. Bu arızalara ilişkin çözümlerle ilgili sizi bilgilendirmeye çalıştık, fakat olası bir problem yaşamanız durumunda lütfen en yakın servisi arayın.

Sık Görülen Çamaşır Makinesi Arızaları

  1. Çamaşır Makinem Su Almıyor
  2. Çamaşır Makinem Su Boşaltmıyor
  3. Çamaşır Makinem Su Kaçırıyor
  4. Çamaşır Makinem Deterjan Almıyor
  5. Çamaşır Makinem Çalışırken Çok Sallanıyor ve Ses Yapıyor

Çamaşır Makinem Su Almıyor

Su Kesilmesi: Çamaşır makineniz su almıyorsa, makinenin suyu kesilmiş olabilir. Makinenin su aldığı vanayı kontrol edin ve kapalı ise açın.

Filtre Tıkanıklığı: Çamaşır makinenizin hortum filtresinde tıkanmalar meydana gelmiş olabilir. Suyu kapatın ve hortum bağlantısını sökerek tıkanmış filtreyi temizleyin.

Basınç Problemi: Yaz aylarında su tüketimi tüm binada artar. Bu nedenle binaya gelen suyun basıncında azalmalar meydana gelir. Bu da makinenin su almasını yavaşlatabilir veya tamamen durdurabilir

Çamaşır Makinem Su Boşaltmıyor

Çamaşır makineniz su boşaltmıyorsa, aşağıdaki problemlere sahip olabilrisiniz.

Filtre Tıkanıklığı: Pompa filtrelerin tıkanması, su boşaltımını engelleyen faktörlerden biridir. Makinenin hemen sağ alt kısmında bir pompa bulunmaktadır. Buradaki pompayı açıp filtreyi temizlemek gerekir.

Hortum Sorunları: Çamaşır makinenizin hortumunu çıkartın ve tıkandıysa içini temizleyin. Katlanmış bir şekilde duruyorsa düzeltin.

Çamaşır Makinem Su Kaçırıyor

Çamaşır makineniz su kaçırıyor ise şu problemlere sahip olabilirsiniz.

Hortum Sorunları: Çamaşır makinenize su götüren hortumlarda bir patlama veya bir delik meyddana gelmiş olabilir. Yeni bir hortum varsa değiştirin, yoksa yeni bir hortum alana kadar makineyi kullanmayın.

Kazan Delikleri: Çamaşır makine kazanında oluşmuş delik veya parçalanmalar su kaçmasına neden olabilir. Bunun için kazan değişimi gerekir. Kazan değişimi yapmak için bir servisi aramanız yeterli olacaktır.

Çamaşır Makinem Deterjan Almıyor

Basınç Problemi: Çamaşır makineniz deterjan almıyorsa, büyük ihtimal basınç problemi yaşıyorsunuz. Makine basıncının bu gibi durumlarda en az 1 bar olması gerekir.

Vana Arızaları: Suyun girdiği vanalar (ventil) arızalı olabilir. Bu vanalar arızalı ise servisi çağırarak yenisi ile değiştirmeniz gerekir.

Çamaşır Makinem Çalışırken Çok Sallanıyor ve Ses Yapıyor

Bu problem, hemen her evde karşılaşılan bir problemdir.  Problemin nedeni ve çözümü aşağıda verilmiştir.

Kapasite Fazlalığı: Makineler çalışırken sallanıp ses yapabilir. Bu sorunun nedeni makinenin kapasitesinden fazla ağırlıkta çamaşır alması olabilir. Normal şartlarda makine kapasitesi, makinenin alabileceği maksimum çamaşır yükünü gösterir, fakat bu her zaman taşınabilecek bir ağırlık anlamına gelmez.

Makinenizin yıkama kapasitesi 20 kg ise, 16 kg’dan fazla çamaşır almamalıdır. Üstelik makinenin kapasitesi su ağırlığı dahildir. Yani 20kg kapasiteli bir makine için 9 kg’dan fazla kuru çamaşır koymamaya dikkat edin.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et