Anasayfa » Püf Noktaları » Çamaşır Makinesi » Vişne Lekesi Nasıl Çıkar?

Vişne Lekesi Nasıl Çıkar?

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan ve güller familyasının bir üyesi olan vişne her evde mutlaka tüketilmektedir. Kendine has tada ve renge sahip olan bu meyve ile kimi zaman başımız derde girebilmektedir. En büyük sorun ise vişne yerken üzerimize sıçraması ya da yere düşmesi ve görmeden üzerine basmamız sonucu oluşan vişne lekeleridir. Eğer sizde Vişne Lekesi nasıl çıkar ya da vişne lekesini ne çıkartır diye düşünüyorsanız sizlere kısaca bu lekeden kurtulma yöntemlerini anlattık.

Vişne Lekesi Çıkartma Yöntemleri

Taze Vişne Lekesi Nasıl Çıkartılır

Özellikle vişne yerken dikkat edilmemesi sonucu oluşan vişne lekesinde ilk müdahale çok önemlidir. Vişne lekesinin yoğunluğuna göre kâğıt havlu ya da temiz bir bez ile bas çek ( tampon) yaparak vişne suyunu giysi üzerinden olabildiğince almaya çalışın. Sakın silme eylemi ( ileri geri bezi/kâğıt havluyu sürterek) gerçekleştirmeyiniz bu lekenin yayılmasına ve etrafa bulaşmasına neden olacaktır. Tampon işlemi bittikten sonra ılık bir su ile dışarıdan içeriye doğru silme işlemi yaparak lekenin rengini iyice açınız ve muhtemelen bu işlem ile lekeyi temizlemiş olacaksınız. Eğer bu işlem sonucu leke hala açık bir renkte elbisede bulunuyorsa birazcık tiner yardımı ile tampon yaparak lekeyi çıkartabilirsiniz.

Tazyikli Sıcak Su ile Vişne Lekesi Nasıl Çıkartılır

Vişne lekesini çıkartmanın bir başka yolu ise tazyikli sıcak su ile lekeyi yıkamaktır. Bu yöntemde lekeli kısmı bir kâse üzerine getiriyoruz ve lastik yardımı ile sabitliyoruz. Eğer musluktan sıcak su sağlayacaksanız kâse yerine her iki tarafı da delik bir kap seçmeniz daha yararlı olacaktır. Lekeli kısmı gerdirip ayarladıktan sonra bu bölgeye tazyikli şekilde su döküyoruz. Burada tazyikli olması lekeye baskı uygulayacak ve su ile akıp gitmesini sağlayacaktır. Eğer sorun hala devam ediyorsa önce lekeyi biraz yumuşatmak için sıvı deterjan dökebilirsiniz ama dikkatli olun fazla dökeceğiniz deterjan lekenin yayılmasına neden olabilir.

Sirke ile Vişne Lekesi Nasıl Çıkartılır

Tazyikli su da uyguladığınız gerdirme yöntem ile vişne lekelisi bulunan bölgeyi kâseye gerdirin. Elma sirkesi ve deterjan ile bir karışım hazırlayıp yavaşça lekeyi dağıtmadan sürünüz. Bu işlem sonrası 20-25 dakika kadar bekleyip giysinin yıkama talimatlarına göre yıkama işlemi yapınız. Eğer bu işlem sonucu çıkmazsa bir beze alkol sürerek lekeli bölgeye tampon yapmayı deneyebilirsiniz.

Eski ve Kuru Vişne Lekesi Nasıl Çıkartılır

Eğer giysilerde oluşmuş vişne lekelerinizi hemen fark edemediniz ve leke kurumaya başladı. Fark ettiğiniz anda yukarıdaki işlemlerin hiç biri ile çıkmıyorsa eğer ispirto ile lekeyi çıkartmayı deneyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey ispirtonun kumaşın rengini bozma, soldurma gibi etkisinin olmasıdır. Bu durumu anlamanın yolu ise ispirtoyu aynı kumaş eski bir giyside denemek ve sonuçlarını gözlemlemektir. Eğer deneme sonucunda ispirto kumaşa zarar vermiyorsa vişne lekesi bulunan giysinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. İspirtonun giysi kumaşındaki etkisinden dolayı kullanılmasını tavsiye etmediğimizi belirtmek isteriz. Eğer bu yöntem ile lekeye müdahale edecekseniz mutlaka ispirto sürdüğünüz kısmı durulamayı ihmal etmeyiniz. Bu yöntem özellikle ipek kumaşlarda işe yaramaktadır ve ispirto bir pamuğa dökülerek lekeli bölgeye tampon ( bas çek) yöntemi ile uygulanmalıdır kesinlikle silme eylemi uygulanmamalıdır. Silme eylemi Vişne lekesinin daha fazla dağılmasına ve kumaşa yerleşmesine neden olmaktadır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et