Anasayfa » Genel » Çamaşır Makinesi Neden Su Almıyor?
Çamaşır Makinesi Su Alıyor Ama Yıkama Yapmıyor

Çamaşır Makinesi Neden Su Almıyor?

“Çamaşır makinesi neden su almıyor?” yaşadığınız sorun karşısında soracağınız sorular arasında yer alıyor. Çamaşırlarınızı yıkamak için bütün hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra başlattığınızda karşınızda karşılık vermeyen bir makine olması sinirlerinizi bozacaktır. Nedenini tam olarak anlamadığınız sorunların yaşanması sizleri üzecektir.

Makinelerinizin arızalanması durumunda yapılacak olan işlem servisin çağırılması olacaktır. Ancak bazı durumlarda servisin çağırılmasından önce mutlaka kontrol etmeniz gereken durumlar olmalıdır. Makinelerinizin su almaması durumunda da öncelikle kontrol etmeniz gereken şeyler vardır. Bunlara bakacak olursak:

  • Makinelerinizin içine su almayı sağlayan ve şebekeye bağlı bulunan musluğun kapalı olması genel olarak yaşanan sorunlardan birisidir. Bu nedenle öncelikle musluğun kapalı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • Siz farkında olmasanız bile suların kesildiği durumlar olabilir. Sizin dairenizde ya da evinizin bulunduğu bölgede su kesintisi yaşanıyor olabilir. Evinizdeki diğer muslukları açarak suların akıp akmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Makinelerinize su girişi sağlayan hortumlar bulunmaktadır. Bu hortumlarda yaşanan bükülme ya da kırılmalardan dolayı su girişi sağlanamıyor olabilir.
  • Aynı şekilde suyun makineye girişini sağlayan bu borularda tıkanıklık olabilir.
  • Valf girişlerinde bulunan filtrelerde tıkanıklık olabilir.
  • Makinelerinizin tam olarak çalışmaya başlaması için kapaklarının tam olarak kapatılmış olması gerekir. Eğer bu kapaklar tam olarak kapanmadıysa makine su almayabilir. Kapağın tam olarak kapatılmamasından ya da kilit mekanizmalarının arızalı olmalarından dolayı da bu sorun yaşanabilir.
  • “Çamaşır makinesi az su alıyor ya da hiç su almıyor” geri dönüşünün bir nedeni de şebeke suyunun basıncının çok düşük olması olabilir.    
  • Zamanla deterjan haznelerinde yer alan kanallarda tıkanıklıklar yaşanabilmektedir. Yaşanan bu tıkanıklıklar makinelerinizin su almasını engelleyecektir.

Bu sorunlardan bazılarını siz kendi imkanlarınızla kontrol edebilirsiniz. Kontrollerinizin neticelerinde eğer sorun gözle görünür bir yerde değilse servis çağırmak zorunda kalacaksınız. Ayrıca eğer tamir konularında tecrübeniz ve bilginiz yoksa kesinlikle makinenin içini açmamalısınız. Bir sorunun çözümü için girdiğiniz bu yolda daha çok sorun çıkartabilirsiniz. Bu nedenle işinin ehillerine işi bırakmanız en doğru yol olacaktır.

Çamaşır Makinesi Işığı Yanıyor Ama Çalışmıyor

Çamaşır-Makinesi-Işığı-Yanıyor-Ama-Çalışmıyor

“Çamaşır makinesi ışığı yanıyor ama çalışmıyor” sorununun bir nedeni de su almaması olabilir. Makinenin çalışabilmesi için öncelikle gerekli olan bütün hazırlıkların yapılmış olması gerekir. Makine çamaşırları yıkayabilmek için suya ihtiyaç duyar. En temel ihtiyaçlarından birisi olan suyu alamayan makine tam olarak çalışmaya başlayamayacaktır.

Çamaşır makinesileri ihtiyacı olan suyu ventil ismi verilen parçalar ile alırlar. Ventil ile ilgili olarak ventil nedir ne işe yarar isimli yazımıza göz atabilirsiniz. Servis çağırmanızla birlikte makinelerinizde yaşadığınız sorunların giderilmesi mümkün olabilecektir. Sorunların daha fazla büyümemesi ve diğer parçalara sıçramaması için mutlaka kısa sürede tamir edilmesi gerekmektedir. Diğer bütün elektronik cihazlarda olduğu gibi çamaşır makinelerinde de sorunların daha fazla büyümeden müdahale edilmesi gerekmektedir. Çamaşır Makinesi Su Ventili ya da diğer sorunların giderilmesi için siz de çok fazla geç kalmadan mutlaka teknik servise başvurmalısınız.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et