Anasayfa » Arıza Çözümleri » Yürüyen Çamaşır Makinesi

Yürüyen Çamaşır Makinesi

yürüyen-çamaşır-makinesi

Çamaşır makineleri özellikle sıkma işlemi yaptığında fazla titrediğinden yürüdükleri görülmektedir. Bu durumun yaşanmasının birden çok nedeni olabilecekken sorunun çözümü de bu doğrultuda fazladır. Yürüyen çamaşır makinesi evinizin de huzurunu kaçırabilecektir.

Çamaşırlarınızı yıkadığı esnada makineleriniz aşırı titreme gibi bir sorun yaşayabilir. Bu durum aşırı ses yapmasının yanı sıra ilerleyen sürelerde daha büyük sorunların yaşanmasına da neden olabilir. Bu nedenden dolayı oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Sorunların daha da büyümeden çözülmesi size hem daha temiz çamaşırlar hem de daha düşük maliyetler verebilecektir. Bu durumun yaşanmasının nedenleri teknik olabileceği gibi sizin yanlış kullanımlarınızdan dolayı da gerçekleşiyor olabilir. Kapasitelerinin üzerinde yıkanmak üzere koyduğunuz çamaşırlar da bu sorunu tetikleyebilecektir.

Makinelerinizin içerisine koyduğunuz ağır parçalara da dikkat etmeniz gerekiyor. Bu ağır parçaların tek başlarına yıkanmaları makinenizin aşırı titremesine neden olabilecektir. Bu sorunu çözmek için birkaç parça normal çamaşırlar koymalısınız. Bu şekilde denge sağlanabileceğinden sorunu çözebilirsiniz. Özellikle daha tamburun daha fazla döneceği sıkma işlemi yaparken bu sorun gün yüzüne çıkmaktadır.

Çamaşır Makinesi Sıkarken Neden Yürür?

dengeli-çamaşır-makinesi

“Çamaşır makinesi sıkarken neden yürür?” sorusunun cevabı yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi birden fazla nedene bağlanmış olabilir. Neden yürüdüğünü öğrenmek için yapmanız gereken bazı testler vardır. Bu testlere bakacak olursak:

  • Öncelikle çamaşır makinelerinizin dengesini kontrol etmelisiniz. Eğer bulunduğu yüzey düz değilse ya da makinenizin ayakları aynı yükseklikte değilse makinelerinizin yürümesine neden olabilir. Bunun testi için makinenizin üzerine köşelere olacak şekilde baskı uygulamanız yeterli olacaktır. Eğer ayaklarda dengesizlik varsa baskı yaptığınızda makinenizin sallandığını göreceksiniz. Genel olarak makine ayakları vida benzeri dişli şekilde üretilmişlerdir. Bu sayede ayakları çevirerek makinenizin düz durmasını sağlayabilirsiniz.
  • Çamaşır makinelerinin çamaşır yıkama kapasiteleri vardır. Eğer kapasitesinin üzerinde çamaşır koyarsanız makineniz yürüyecektir. Bunun yanı sıra zamanla fazla koyduğunuz çamaşırlar yüzünden makinelerinizin motorları da dahil olmak üzere birçok parçasında sorun yaşayabileceksiniz.
  • Çamaşır makinenizin tamburunun bağlı bulunduğu cıvatalarda gevşeme olmuş olabilir. Makinelerin sürekli olarak çalışmaları, yıllara bağlı yıpranmalardan dolayı bu cıvatalar gevşeyebilmektedirler. Bunun anlaşılabilmesi için makinenizin yetkili servisini çağırmanız ve makinenizi kontrol ettirmeniz gerekmektedir.
  • Çamaşır makinesi titreme sorunu nedenlerinden bir diğeri de amortisörlerinin arızalı olması olabilir. Titreme gücünün emilmesi için yerleştirilmiş olan bu amortisörler doğal nedenlerden ya da konulan malzemenin yeterli kalitede olmaması nedeniyle arızalanabilmektedir. Bu  sorunun çözülmesi ya da tespit edilmesi için de teknik servis çağırmanız gerekecektir.
  • Makinelerinizde bulunan ve tamburu tutan askı yaylarında sorun olabilir. Bu yaylardan birisi ya da birden fazlası yerinden çıkmış olabilir. Bu nedenle tambur fazla sallanıyor bu da makinelerinizin yürümesine neden olabilir.

Çamaşır Makinesi Emniyet Vidası

çamaşır-makinesi-emniyet-vidası

Özellikle çamaşır makinelerinizin taşınması esnasında tamburun sağa sola çarpmaması için emniyet vidası ile sabitlenmektedir. Makinenin arka kısmında bulunan 4 delikten uzun bir vida ile tamburun arka saca sabitlenmesi yapılmaktadır. Eğer bu vidalar sökülmediyse bu durumda makinelerinizin yürümesi normaldir. Çamaşır makinesi emniyet vidası makinenizin özellikle sıkma işlemi yaparken tamburun öne ve arkaya hareket etmesini engellemektedir.

Çamaşır makinelerinizin yıkama işlemi bittikten sonra çamaşırlarda bulunan suyun azalması için sıkması gerekir. Bu işlem sırasında tamburun oldukça yüksek devirde çalışması ve az da olsa öne ve arkaya hareket etmesi gerekmektedir. Ancak emniyet vidaları ile sabitlenmiş olan tambur bu salınımı gerçekleştiremeyeceği için sorunlara yol açabilecektir. Genel olarak yürümekten başka bir sorunla karşılaşılmasa da uzun süre bu şekilde çalışmak zorunda kalan makinelerde durum biraz daha farklı olabilir.

Beyaz eşya kullanıcıları marka ve modellerine göre farklı birçok hata ve arıza ile karşılaşmaktadırlar. Bu arızaların yaşanmasının nedenleri kullanıcı hatalarından dolayı olabileceği gibi aynı zamanda makinelerle alakalı da olabilecektir. Makinelerin üretilme aşamalarında tam olarak hangi şartlarda ve ortamlarda çalışabilecekleri ve nasıl iş yapabileceklerine dair durumlar belirtilmiştir. Bu şartlarda çalıştırmak sorumluluğu da kullanıcılardadır. Bu nedenle belirlenene şartlarda makinelerinizin çalıştırılmaları oldukça önemlidir. 5 kg kapasiteli bir çamaşır makinesine 7 kg çamaşır koyarsanız bu normalin üzerinde olacağı için makinelerinizin arızalanmasına neden olabilecektir. Bu durumda “çamaşır makinesi neden hoplar?” sorusunu sormanızın pek bir anlamı olmayacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et