Anasayfa » Püf Noktaları » Termosifon Nedir ?
Termosifon Nedir, Elektrikli Şofben Nedir.
Termosifon Nedir ? Termosifon Nasıl Çalışır ?

Termosifon Nedir ?

Evlerimizde kullandığımız elektrikli termosifonlar, (elektrikli kazanlı şofben olarak ta bilinmektedir.) içlerine hapsedilmiş olan suyu rezistans yardımıyla ısıtarak kullanım sıcaklığına getiren elektronik cihazlardır. Bu cihazlar eski tip tüplü şofbenlerin yerini almaya başlamıştır.

Termosifonlar biri soğuk su girişi diğeri sıcak su çıkışı olmak üzere iki borulu kazan görünümüne sahiplerdir. Çok sayıda marka sayısından şu anda üretimi yapılmakta ve satışı yapılmaktadır.

Termosifon Sıcak Su Çıkışı ve Termosifon Soğuk su Bağlantısı
Termosifon Sıcak Su Çıkışı ve Termosifon Soğuk su Bağlantısı

Cihazların içerisinde termostat ismi verilen kontrol elemanı vardır. Termostatlar sizin ana kart üzerinden verdiğiniz sıcaklık komutunu algılayarak cihazın içerisindeki suyun istenilen sıcaklığa gelmesini sağlar. Termostat cihaz istenilen sıcaklığa gelince termosifonu devreden çıkartır.

Termosifonlar sıcaklığın kazan içerisine hapsolması için belirli yalıtım malzemeleriyle kaplanmışlardır. Termosifonlar elektrik enerjisini kullanarak suyun ısıtılmasını sağlarlar.

Termosifonların genellikle evlerde ve işyerlerinde banyo duvarlarına monte edilirler, fakat alanların yetersiz olması ya da halihazırda bulunan tesisatın farklı bir yerde olması durumunda (örn : balkon, havalandırma v.b) termosifonlar bu tarz yerlere de monte edilebilirler. Termosifonlarda kullanılan yalıtım malzemesi sayesinde içerde ya da dışarda olması içerisindeki su sıcaklığını çok fazla etkilememektedir.

Termosifonlar Ne Kadar Su Alır ?

Günümüzde kullanılan termosifonlar genellikle klasik ölçülerle üretilirler. Termosifonların su depoları,

  • 50 Litre
  • 65 Litre
  • 80 Litre

Ve kullanım türüne göre 100 litre olabilmektedir. Satışı Türkiye’de çok fazla olmasa da 5 litrelik, 10 litrelik ya da benzeri ölçülerde termosifonlarda olabilmektedir.

Temosifonlar kaç W’tır.

Ev tipi termosifonlar 1800 W veya 1980 W enerji tüketirler. Bu değerler cihazın markasına, türüne göre değişebilmektedir.

Yeni aldığınız termosifonların montajı genellikle aldığınız markanın yetkili servisleri tarafından yapılmaktadır. Herhangi bir adresten başka bir adrese taşınma durumunda tüm ege bölgesine izmir termosifon montaj servis hizmeti veren firmamız sizlere her zaman yardımcı olmaktadır.

Termosifon Ne Kadar Elektrik Çeker

Her termosifonun ne kadar elektrik çektiğinin tam olarak burada yayınlanması mümkün değildir, üreticilerin tüketicilere verdikleri ya da web sitelerinde açıkladıkları belgelerde termosifonlarının kaç W elektrik tükettikleri o günkü elektrik tarife fiyatı üzerinden hesaplanabilir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et