Site icon Ege Merkez Servis Blog

Termosifon Elektrik Çarpıyor

Termosifon Elektrik Kaçağı

Termosifon Neden Elektrik Çarpar, Termosifon Elektrik Çarpmasının Sebebi Nedir

Evlerimizde kullandığımız elektrikli termosifonlar ile ilgili öncelikle daha detaylı bilgi sahibi olmak için termosifon nedir başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Elektrik çarpma problemi termosifonlarda çok karşılaşılan bir problemdir. Bunun çok farklı sebepleri olabileceği gibi kurulum ve montaj hatalarından da elektrik çarpması meydana gelebilmektedir.

Termosifon Neden Elektrik Çarpar ? Elektrikli Şofben Başlıca Elektrik Çarpma Sebepleri Aşağıda Listelenmiştir;

Topraklanma Hatasından Elektrik Çarpması

Elektrikli şofbenler (termosifonlar) takılırken topraklama hattının kontrol edilmesi gerekmektedir. Toprak hattı zayıf ise termosifonların elektrik çarpması olağan bir durumdur.

Rezistans Kaynaklı Elektrik Çarpması

Termosifonlar rezistans yardımıyla su ısıtan cihazlardır. Rezistansların zamanla ömrünü yitirmesi olağan bir durumdur. Kullanıma bağlı olmasa bile şebeke suyunun çok kireçli olması da rezistansa zarar verebilmektedir. Rezistansın zarar görmesi termosifonun elektrik çarpmasına sebep olmaktadır.

Faz ve Nötr Hatlarının Teması

Elektrik sisteminde oluşan bu arıza termosifonunuzun sürekli olarak elektrik çarpmasına ve evinizin sigortalarının atmasına sebep olacaktır.

Topraklanma Hatasından Elektrik Çarpması

Elektrikli şofbenler (termosifonlar) takılırken topraklama hattının kontrol edilmesi gerekmektedir. Toprak hattı zayıf ise termosifonların elektrik çarpması olağan bir durumdur.

Yukardaki sebepler dışında termosifonunuz su akıtıyor ise ve izmir bölgesinde ikamet ediyorsanız izmir termosifon tamir servisi sizlere her konuda yardımcı olacaktır.

Termosifon Elektrik Çarpmasından Nasıl Korunulmalı

Eğer ki elektrikli şofbeninizin elektrik çarptığına şahit olduysanız cihazınız ile temas ederken daha fazla dikkat etmelisiniz. Cihazınız garanti kapsamındaysa yetkili servislerden servis talebinde bulunabilirsiniz. Cihazınızın garantisi sona erdiyse özel servislerden termosifon tamir hizmeti alabilirsiniz. Cihazınızı elektrik çarpar şekilde çok fazla kullanmanız daha büyük arızalar meydana getirecektir. izmir şofben tamir merkezine haftanın 7 günü 24 saati ulaşabilir, servis kaydınızı oluşturabilirsiniz. Evlerinizde elektrikli cihazlarınızı daha güvenle kullanmak için mutlaka kaçak akım rölesi taktırınız.

Exit mobile version