Anasayfa » Püf Noktaları » Termosifon Su Isıtmıyor
Termosifon Elektrik Kaçağı
Termosifon Neden Elektrik Çarpar, Termosifon Elektrik Çarpmasının Sebebi Nedir

Termosifon Su Isıtmıyor

Evlerimizde kullandığımız elektrikli termosifonlar ile ilgili öncelikle daha detaylı bilgi sahibi olmak için termosifon nedir başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Termosifonların su ısıtmamasının çok farklı sebepleri olabilmektedir, termosifonlar içlerisinde çok fazla parça bulunduran cihazlar değildirler, fakat içlerisinde bulunan aksamların birbirleriyle iletişim kuramaması ya da aksamlardan (parçalardan) bir tanesinin çalışmaması termosifonun su ısıtmamasına sebep olabilmektedir.

Termosifon Su Isıtmamasının Başlıca Sebepleri

Rezistans Arızası

Termosifonlar rezistans yardımıyla su ısıtan cihazlardır. Rezistansların zamanla ömrünü yitirmesi olağan bir durumdur. Kullanıma bağlı olmasa bile şebeke suyunun çok kireçli olması da rezistansa zarar verebilmektedir. Rezistansın hasar görmüş olması ya da işlevini eskisi gibi yerine getirmemesi cihazın su ısıtmamasına sebep olacaktır.

Elektronik Kart Arızası

Termosifonların içerisinde elektronik kart – (ana kart) bulunmaktadır, kimi zaman bu kartın yerini eskip tip cihazlarda termal devre kesici almaktadır. Bu aksamların arıza yapması durumunda termosifonlar da su ısıtmama problemi meydana gelmektedir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et