Site icon Ege Merkez Servis Blog

Buzdolabı Termostatının Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Buzdolabı termostatının bozuk olduğundan şüpheleniyorsanız bu makalede yer alan bilgiler oldukça işinize yarayacak.

Evlerimizde, iş yerlerimizde, dinlenme alanlarımızdan araçlarımıza, okul, hastane, otel gibi insan hayatının bulunduğu her yerde bulunan buzdolapları, hepimizin en ihtiyaç duyduğu beyaz eşyalarımız arasındadır. Özelikle de ev hanımları için çok önemli olan bu cihaz bozulduğunda günlük yaşantımızdaki pek çok işin geri kalmasına neden olacaktır. Sanayi tipi, iş tipi buzdolapları, meşrubat, et, etlik, sütlük, çiğköfte dolapları, kasap dolapları, derin dondurucuların bozulması firmalar için büyük sıkıntılar doğurabilir. Buzdolapları evlerimizdeki beyaz eşyalarımız arasında olmazsa olmazlarımızdandır. Gece gündüz sürekli çalışır ve böyle bir makinanın sorun çıkarmaması şaşırtıcı olabilir. Nadiren de olsa buzdolapları bozularak çalışmayabilir.

Buzdolapları ve dondurucular iki bileşenden oluşur: yoğunlaştırıcı ve buharlaştırıcıdır. Soğutucu akışkan bir yapı ve motor desteğiyle yoğunlaştırıcıdaki ızgara görünümündeki ince borulardan geçerek buharlaştırıcıya ulaşır. Buharlaştırıcı da içinden akan kanallarla temas eden havayı soğutur.

Muhtemel buzdolabı termostat problemleri

Termostat buzdolabında soğutma sisteminin sıcaklık değerlerinin değişkenliğini kontrol etmek için kullanılır. Termostat sayesinde ürün sahibinin buzdolabını istenen soğutma seviyesine ayarlamasını sağlar.

Önce güvenlik önlemlerini aldıktan sonra başlamalısınız. Elektrikle çalışmak tehlikeli olduğundan dikkat etmek lazımdır.

Termostat açılmıyor ise

Termostat düğmesini maksimum ayara (en soğuk) getirdikten sonra kompresörün çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Şayet çalışmıyorsa, aşağıda listelenen problemlerden biri var mı kontrol edilir.

Termostat terminalleri arasına bir kablo köprüsü koyun. Eğer ki kompresör çalışmaya başlarsa, termostatı değiştirmeniz gerekir.

Termostat hazne ayarı kontrol edilmelidir. Hazne ayarı doğru olup olmadığını kontrol edilir. Termostat düğmesini minimum ayara (en az soğuk) getirmeniz gerekir. Sonra kompresörün kapandığını kontrol edin. Eğer problem devam ediyorsa, termostatı değiştirin.

Termostat açıldığında ve kapandığında bir klik sesi çıkması muhtemeldir endişelenecek bir durum yoktur. Fakat termostatın uygun bir şekilde kapatıldığından emin olmak gerekir.

Termostat haznesini uygun bir şekilde güvence altına almanız gerekiyor

Haznesi orijinal konumunda olmayıp başka bir yerde bulunuyorsa hazneyi, üreticinin tavsiyesine göre konumlandırmanız gerekir.

Kullanılan termostat modelinin üretilen modellerden olup olmadığı kontrol edilir. Gerekirse, soğutma sisteminin üreticisinden bilgi alınır. Termostatı değiştirirken, üreticinizin önerilerini dinlemeyi ve uygun bir cihaz seçmeyi kesinlikle unutmayın.

Exit mobile version