Anasayfa » Püf Noktaları » Buzdolabı » Buzdolabı Ayarı Nasıl Yapılır?

Buzdolabı Ayarı Nasıl Yapılır?

Buzdolabı her evde bulunan ve mutlaka kullanılması gereken beyaz eşyalar arasında yer almaktadır. Buzdolabı ayarı doğru yapılarak soğutma performansı ve enerji tüketimi performansı ihtiyaç doğrultusunda belirlenebilir.

Bu ayarlamaların yapılması birçok buzdolabı modelinde her bireyin rahatlıkla yapabileceği kolaylıktadır. Ne yaptığınızdan emin olmadığınız durumlarda teknik servisi arayarak bilgi almak ya da kullanma kılavuzuna bakmak yararlı olacaktır.

Bu makinelerin kullanımları sırasında mutlaka gereken bazı ayarlamalar vardır. Bu ayarlamalar sayesinde uzun seneler boyunca sağlıklı koşullarda kullanım yapılması sağlanmaktadır. Doğru ayarlar kullanılarak hem enerjiden tasarruf sağlanabilir hem de buzdolabından tam verim alınabilir.

Buzdolabının Ayarlama İşlemini Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

Buzdolapları hassas cihazlar olduklarından dolayı kullanımları açısından da mutlaka bilgi sahibi olmak gerekmektedir.

Buzdolabı ayarı kullandığının ürünün modeline göre iki şekilde yapılabilmektedir. Birincisi buzdolabının genellikle ön yüzünde dijital ekranı ve ayar seçenekleri olan modelleri, ikincisi ise dijital bir paneli bulunmayan ve ayarların düğmeler aracılığıyla yapıldığı modellerdir.

Buzdolaplarının soğutma derecelerinin belirlenmesi için gerekli olan düğmeler genellikle iç kısımlarda ya da dolapların ön kapağında bulunmaktadır ve bu düğmelerin üst kısımlarda bulunduğu modeller de vardır.

Buzdolabı Ayarı Kaçta Olmalı?

Buzdolabının ortalama bir soğuklukta soğutmasını istiyorsanız ayarı 4 Santigrat dereceye getirmek doğru bir tercih olacaktır. En soğuk konuma getirmek istiyorsanız ise 2 Santigrat dereceye getirmeniz yeterli olacaktır.

Buzdolabı ayarı yapılırken mevsim şartlarının yanı sıra dolap içerisinde bulunan yiyeceklerin kullanım ve saklama özellikleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Her yiyeceğin belirli bir kullanım ve saklama ömrü vardır. Buna bağlı olarak standart kullanımlar için buzdolabının sıcaklığı kış ayları için 5 ile 8 derece arası, yaz ayları için ise 2 ile 5 derece arasında olmalıdır. Yaz, kış ayar değiştirmek istemiyorsanız 4 santigrat derecede kalmalıdır. Bu durumda içerisindeki tüm ürünlerin uzun süre saklanması söz konusu olacaktır.

Buzdolabı Ayarı Yapılmaz İse Ne Olur?

Buzdolaplarının mevsime göre ayarlama işlemlerinin yapılmaması durumda buzdolabı soğutmak için fazla çaba sarf edecek ve daha çok enerji harcayacaktır. Bu nedenle mutlaka buzdolabı ayarının doğru olarak yapılması gerekmektedir.

Doğru ayarlar yapılmış olsa dahi buzdolabı bazı durumlarda soğutma işlemini tam olarak yapamaz.Bu durumda yapılması gereken ilk işlem mutlaka buzdolabın elektrik alıp almadığının kontrol edilmesidir. Fişin çıkartılıp 4 saat bekletilmesi gerekir. Eğer elektrik alıyor ise o durumda buzdolabı sıcaklık ayarları kontrol edilmelidir. Eğer belirtilen aralıklarda ise o durumda motor ile ilgili bir sorun oluşmuş demektir. Bu durumda hızlı bir şekilde yetkili servis ile iletişime geçerek arıza kaydı oluşturulmalıdır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et