Anasayfa » Püf Noktaları » Buzdolabı » Buzdolabı Neden Su Akıtır?

Buzdolabı Neden Su Akıtır?

Zamana bağlı olarak her beyaz eşyada olduğu gibi buzdolaplarının da çeşitli bölümlerinde arızalar meydana gelebilir. Buzdolabının su akıtması ise en sık görülen şikayetlerdendir. Buzdolabının su akıtmasının genel sebebi sık hareket ettirilmesinden kaynaklı olabilmektedir. Ayrıca sıcak aylarda da meydana gelebilmektedir.  Bu su akıntısının çeşitli nedenleri olabilir. Yaz aylarında ve sıcak havalarda karşılaşılan bu durum buzdolabınızın soğutma sisteminin yeterli olmamasından kaynaklıdır.

Buzdolabımın Arkasından Neden Su Geliyor?

Buzdolabının yoğunluk farkından dolayı da buzdolabında su birikmesi meydana gelebilmektedir. Bu su birikmesi filtrelerin daha hızlı kirlenmesine yol açar. Filtrelerin düzenli olarak temizlenmesi su birikmesinin önüne geçip filtrelerin kullanım ömrünü de korur.

Buzdolabınızın altından su gelmesi durumunda teknik destekten yardım alabilirsiniz. Bu şekilde hızlı bir işlemle buzdolabınızın su akıtma problemini çözmüş olursunuz. Bu işlem kısa sürmekle birlikte gündelik hayatınızda size iş çıkartan su sızıntısından kurulmanızı sağlar. Ancak görmezden gelinen buzdolabının su akıtması durumu daha sonra buzdolabınızda farklı arızaların oluşmasına neden olabilmektedir. Size ufak bir problem olarak gelse de buzdolabınızın ömrünü kısaltabilen bir durumdur.

İnsanlar genelde bu problemi görmezden gelip su akıntısının olduğu yere bir örtü sermek ile yetinirler. Ancak bu şekilde hem sorun çözülmemiş olur hem de buzdolabının çevresine zamanla ağır bir koku yaymasına neden olur. Uygulanacak teknik destek sizi bu rahatsız edici durumdan kurtararak buzdolabınızı rahatça kullanmaya devam etmenizi sağlar.

Buzdolabının Altında Su Birikmesinin Sebebi Nasıl Anlaşılır?

Buzdolabının su akıtmasının çeşitli nedenleri olup bunlar; filtrelerin bozulması, tahliye borusunda tıkanma oluşması, soğutma aksamlarında meydana gelen arızalar, sıcak havalarda yetersiz soğutma olarak sıralanabilir.

Aşağıda sıralanan durumlara göre su sızıntısının nedenini anlayabilirsiniz:

Buzdolabının yerini sık değiştirme

Yaz aylarında oluşan su akıntıları

Buzdolabınızı kullandığınız süre; en azından 3 senelik buzdolaplarında akıntı görülme ihtimali fazladır.

Ne sıklıkla servis çağırıyorsunuz? Rutin bakımlar beyaz eşyalar için oldukça önemlidir ve mümkünse olduğu kadar sık yapılmalıdır.

-Buzdolabınızda meydana gelen başka bir sıkıntıdan ötürü yan sanayi yedek parça değişimi yapıldı ise bu da buzdolabının su akıtmasına neden olabilir.

-Bunların dışında kalabalık aileler tarafından özensiz şekilde kullanılan buzdolapları da su akıntısı yapabilmektedir.

Su Tahliye Kanalı Temizleme

Buzdolabınızın su sızdırması tahliye borusundan oluşan kirlilikten veya tıkanıklıktan meydana gelebilmektedir. Tahliye kanalını temizlemek için ince ve uzun bir telden yardım alabilirsiniz. Bunun dışında kuvvetli çekim gücü olan bir hortumunda yardımı olabilir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et