Anasayfa » Püf Noktaları » Buzdolabı Koku Yapmasını Engelleme
Buzdolabı Koku Yapmasını Engelleme

Buzdolabı Koku Yapmasını Engelleme

Her zaman için tüm gıda ürünlerinin güvenli bir şekilde saklandığı buzdolapları bazı nedenlerden kaynaklı olarak pis kokular yayabilmektedir. Gerek kullanım dışı kalması gerek arızalı olması hallerinde ortaya çıkan bu kokuların giderilmesinin birçok alternatifli çözüm yolları bulunmaktadır. Ayrıca hiçbir zaman koku olmaması içinde buzdolabı kullanımlarında bazı ipuçları sıralanabilir.

Buzdolabı Kullanımlarında Koku Engelleme Yolları

Devamlı olarak kullanılan buzdolaplarında, olası kötü kokuların en önemli sebeplerinden bir tanesi ise uzun süreli ürünlerin bulunmasıdır. Özellikle sebzelik ve meyvelik bölümlerinde çürümüş gıdaların kokuları oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Bununla birlikte pişirilmiş gıdaların var olması da çok daha olumsuz bir durumu beraberinde getirir. Uzun yolculuk durumlarında mutlaka buzluk bölümlerinin boş hale getirilmesi gerekir. Başta et ürünleri olmak üzere bu tip gıdaların çok uzun süre kalmasıyla ortaya kokular çıkmaktadır. Ayrıca saklanması gerekli olan yiyeceklerde ise torbalama yapılmalıdır. Buzdolabı poşetleriyle sarılması durumunda yiyeceklerin çok daha sağlıklı bir şekilde bulunması mümkün olur. Böyle bir poşetleme sayesinde ortaya çıkabilecek kokulara da engel olunmaktadır.

Aniden Kokan Buzdolabı İçin Ne Yapılır?

Çok uzun süreli elektrik kesintilerinde ya da elektrik fişinden kaynaklı bir problem halinde buzdolapları soğutma vazifesini görmemektedir. Böyle bir durumda yiyeceklerin bozulma süreçleri başlar. Farkına varılmadan birçok gıda ürününün kısa zamanda kokmaya başladığı ortaya çıkar. Bu tip durumların olmaması için buzdolaplarının sıklıkla elektrik kontrollerine bakılmalıdır. Fiş kaynaklı sorunlu hallerde ise hemen önlemler alınmalı ve yiyecekler güvenli yerlere taşınmalıdır. Aksi durumda gayet lezzetli ürünlerin birkaç saat içinde bozulmaya başlamasıyla ortaya çok kötü kokular çıkabilir. Ayrıca düzenli olarak bakımların yapılması da buzdolabında böyle sürekli bir kokunun olmasını büyük oranda engelleyecektir.

Buzdolabında Kötü Kokular Nasıl Giderilir?

Kötü kokuların giderilmesi işlemlerinde öncelikli olarak teknik olmayan durumlar yapılmaktadır. Basit bir şekilde hazırlanabilecek karbonatlı suyla tüm parça ve bölümlerinin temizliği yapılabilir. Bu sayede buzdolabı içerisinden gelen kötü kokular giderilmektedir. Ancak bazı durumlarda kokuların devam etmesi de ihtimal dahilindedir. Bu tip durumla karşılaşılmasında ise buzdolabının bir bölümüne açık bir şekilde süt bırakılması ya da çay posası konulması da kokunun giderilmesinde etkili olan diğer çözüm önerilerindendir. Tüm temizleme işlemlerine karşın buzdolabında sıklıkla kötü kokuyla karşılaşılması halinde firmamızla iletişime geçebilir, deneyimli ekiplerimizin yardımlarıyla buzdolabınızın bakım görmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle buzdolabı arka bölümünde birikmiş sulardan kaynaklı bir koku durumu olabilmektedir. Bu tip durumda bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Kısa süre içinde tüm bakımlarını yaparak kokusu giderilmiş bir buzdolabına sahip olabilirsiniz. Uygun ödeme koşulları da sunan firmamızın tüm işlemleri hakkında bilgi alabilir, anında randevu sistemiyle istediğiniz gün ve saatte hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Buzdolabının teknik olarak incelemesi de yapılırken aynı zamanda çalışma düzeninde var olan bozuklukların giderilmesi için parça değişimlerini de sağlamaktayız.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et