Anasayfa » Püf Noktaları » Buzdolabı Neden Soğutmaz?
Buzdolabı Soğutmama Sebepleri

Buzdolabı Neden Soğutmaz?

Bazen bir cihazda bir şeylerin yanlış olduğunu fark edersiniz. Bazen bir buzdolabı neden soğutmaz? Sorusunu birçok kişi duymaktadır. Belki buzdolabındaki ışık yanmaz ya da yiyecekleriniz yeterince soğutulmaz. Belki bir uzman aramak için gerekli olup olmadığını, ya da hatayı kendiniz tamir edip edemeyeceğinizi bilmiyorsunuzdur. Sorunun kendisini tanıması, sorunun hızlı bir şekilde düzeltilmesi ile pahalı ve gereksiz bir onarım arasındaki farkı yaratabilir. Buzdoalbı soğutmuyor şikayeti ile ilgili bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Devre Sıfırlama

Buzdolabı çalışmıyorsa devreyi sıfırlamak için çıkış ve sigorta girişleri kontrol edilmelidir. Buzdolabı serin değilse sıcaklık yüksektir. Havalandırma sisteminde aşırı ısınan maddeler test edilmelidir. Buzdolabı yeterince soğumuyorsa kapı contaları kontrol edilmelidir. Buzdolabı sürekli çalışıyorsa buzdolabının buzlanması kontrol edilmelidir.

Kablo Arızaları

Güç kablosunun prize tam olarak takılı olduğundan emin olunmalıdır. Gerekirse, buzdolabını tamamen güçten çekin ve fişi sıkıca tekrar prize takın. Cihazınızın kablosunu hasarlara karşı kontrol edin. Açıkta kalan kablo demeti, herhangi bir bükülme veya kablodaki herhangi bir insizyon ünitenin arızalanmasına neden olabilir. Bu durumda kabloyu kullanmayın ve bir onarım servisine başvurun. Buzdolabı ve elektrik prizi arasındaki uzatma kablosunu çıkarın. Uzatma kablosu hasar görmüş veya kırılmış olabilir. Buzdolabını doğrudan sokete takın. Bu sorunu çözerseniz, bozuk uzatma kablosu değiştirilmelidir.

Piriz ve Akımı

Buzdolabının takılı olduğu prize başka bir cihaz takın. Bu ünite de çalışmıyorsa, sigorta kutusunu kontrol edin. Bir sigorta atmış olabilir. Buzdolabını başka bir prize takmayı deneyin. Bu sorunu giderirse, o zaman sorun elektrik prizindedir. Akımı ve voltajı bir multimetre ve voltaj test cihazı ile kontrol edin. Bu cihazları nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, deneyimli bir teknisyen veya elektrikçiye başvurun.

Sadece Işık Çalışıyorsa

Ünitenin içindeki sıcaklık göstergesini kontrol edin. Kadran itilmişse, buzdolabını açmak için çok sıcak ayarlanabilir. Ünitenin etrafında yeterince hava dolaştığından emin olun. Duvarlar ve cihaz arasındaki mesafeyi kontrol edin. Cihazın yanlarında 7,5 cm boşluk bırakılmalı ve en az 2,5 cm olmalıdır. Bu, aygıtın çalışması için gereken hava akışını sağlayacaktır. Kondansatörün bobinlerini bir elektrikli süpürge veya bir fırça ile temizleyin. Bu bölüm, cihazın çıldırmasına neden olabilecek ısıyı dağıtmaya yardımcı olur. Bu temizlik, cihaz kapatıldığında yapılmalıdır.

Aşırı Isınma ve Direnç Testi

Buzdolabını iki saat boyunca soketten çıkarın ve tekrar takın. Tekrar “normal” olarak çalışmaya başladığında, kompresör aşırı ısınır ve ünite bir teknisyen tarafından kontrol edilmelidir. Her bileşenin tutarlı çalışması için test etmek için bir multimetre kullanın. Bunlar arasında sıcaklık göstergesi, evaporatör fanı, defrost zamanlayıcısı, aşırı yük koruması ve kompresör motoru bulunmaktadır. Profesyonel bir buzdolabı servis hizmeti almak isterseniz izmir buzdolabı servisi ile her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et