Anasayfa » Püf Noktaları » Buzdolabı » Buzdolabına Konulmaması Gereken Gıdalar Nelerdir
Hangi Ürünler Buzdolabına Konulmaz ?

Buzdolabına Konulmaması Gereken Gıdalar Nelerdir

Satın aldığımız ya da yetiştirdiğimiz besinleri uygun koşullarda saklamak önemli bir faktördür. Uygun koşullarda saklamadığımız sürece hem gıdalar besin değerlerini kaybetmiş olacak hem de raf ömrü kısalmış olacak. Bu konuda buzdolabının bize verilmiş güzel bir nimet olduğu apaçık ortadadır. Ancak buzdolabı birçok besin için kurtarıcı olsa da bazı besinler için zararlı olabilir. Besinlerinizin zarara uğramaması adına bu yazımızda sizler için buzdolabına konmaması gereken gıdalar hakkında listeledik.

1.Soğan

Soğanları kapalı bir kap olmadan buzdolabında saklamanız onların yumuşamasını ve küflü bir hal almasına sebep olur. Bu nedenle soğanlar buzdolabında saklanmamalıdır. Eğer saklanacaksa bile kabukları soyulmuş bir şekilde kapalı bir kapta saklanmalıdır.

2.Domates

Domatesin soğuk havalarda olgunlaşması durur.  Soğuk zaman geçtikçe doku harabiyetine yol açar. Ayrıca buzdolabında saklandığı zaman domateste tat kaybı meydana gelir.

3.Muz

Muzun besin değerlerini bünyesinden kaybetmemesi açısından oda sıcaklığında bulunması onun için en doğru saklanma şekli olacaktır. Buzdolabına konmaması gereken gıdalar listesinde üçüncü sırada yer alan muzun buzdolabında saklanması ayrıca onun olgunlaşmasını da geciktirir.

4.Bal

Balı buzdolabında sakladığınız zaman kristalize olacaktır ve yenmesi zorlaşacaktır. Görüntü açısından da güzel bir görüntü ortaya çıkmayacaktır. Buzdolabında olduğundan daha koyu hale gelen balı bu nedenle oda sıcaklığında saklamalıyız.

5.Patates

Patateslerin karanlık, serin ve kuru ortamda saklanması en doğru olanıdır. Buzdolabında sakladığınız takdirde nişasta daha kolay bir şekilde şekere dönüşecektir. Bu sebeple patatesleri buzdolabında saklamamalıyız.

6.Çikolata

Woman in pink lipstick biting large chocolate bar

Çikolata erimesi kolay bir yapıya sahip olsa da onu buzdolabında saklamak tat kayıplarına ve bozulmalarına yol açacaktır. Çikolataları erimemeleri bakımından da serin ve kuru yerde saklamak yeterli olacaktır.

7.Ekmek

Ekmek hayatımızda olmazsa olmazımız olan besinlerden biridir. Ayrıca buzdolabına konmaması gereken gıdalar listemizde de yer alan bir besindir. Ekmeği buzdolabında sakladığınız taktirde daha çabuk bozulacak ve küflenecektir.

8.Kahve

Kahve buzdolabında saklandığı zaman kokusunu ve tadını kaybeder. Kahve kokusu barındırmayan ve tadı olmayan bir kahveyi kimse tabi ki tüketmez. Bu nedenle kahvenizi buzdolabında saklamak yerine kuru ve serin bir yerde saklamanızı öneririz.

9.Ananas

Tropikal meyvelerin buzdolabında saklanması hiçbir şekilde doğru değildir. Buzdolabında saklamak içerisinde barındırdığı yararlı vitamin ve mineralleri kaybetmesine yol açacaktır.

10.Sarımsak

Sarımsak buzdolabında saklanmaması gereken gıdalar arasından biridir. Buzdolabında saklandığı zaman tat kaybına uğrayan sarımsağı serin ve kuru bir ortamda saklamak tat kaybına uğramasını engelleyecektir.

11.Kavun

Kavun, oda sıcaklığında saklanması gereken bir besinimizdir. Buzdolabında saklanmaması gereken kavunun buzdolabına konulduğu zaman antioksidan özelliğini kaybedeceği yapılan araştırmalar arasındadır.

12.Kuruyemiş

Kuruyemişi buzdolabında muhafaza etmek pek doğru bir tercih değildir açıkçası. Çünkü buzdolabına konan kuruyemişler diğer yiyeceklerin kokusunu içine hapseder. Bu da tat bozulmalarına yol açar. Ayrıca buzdolabında saklanan kuruyemişler daha çabuk bayatlama gösterir.

13.Acı Sos

Acı sosu buzdolabında muhafaza etmeye hiç gerek yoktur. Çünkü onu zararlı bakterilerden koruyacak sirkeyi içerisinde barındırır. Sirke zararlı bakterilerin acı sosta üremesini engeller.

14.Elma

Elmaları buzdolabında saklamak onların besin değerlerini kaybetmelerine yol açacaktır. Ayrıca daha çabuk bozulmalarına neden olacaktır. Bu nedenle meyvelerinizi 1-2 hafta gibi bir süre güzel bir kâsede mutfağınızda sunabilirsiniz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et