Anasayfa » Püf Noktaları » LG TV Uygulama Nasıl Silinir

LG TV Uygulama Nasıl Silinir

WebOS, birçok farklı uygulamayı indirmenize imkan tanıyan bir platformdur; bunlar arasında Netflix, çeşitli haber uygulamaları ve YouTube gibi popüler seçenekler bulunmaktadır. Fakat bir sorun var: Kullandıkça, uygulama menünüz daha da dolup karışık hale gelir ve bu da kullanımını zorlaştırır. Eğer aşırı sayıda uygulama yüklerseniz, akıllı TV’niz “bellek dolu” uyarısı vermeye başlar ve yeni uygulamalar ekleyemezsiniz. Bunu çözmenin yolu mu? İhtiyacınız olmayan uygulamaları kaldırarak yer açmak. İşte LG akıllı TV’nizden uygulamaları nasıl kaldırabileceğinize dair bir yönlendirme.

LG Akıllı Televiyonunuz’dan Uygulamaları Kaldırma Yöntemi

İşe başlamadan önce, LG TV’nizi mümkün olan en güncel sürüme yükseltmek faydalı olacaktır. Bu işlem genellikle basittir ve eğer güncelleme mevcutsa, sadece birkaç dakika alır.

  1. Adım: LG TV’nizi açın. LG uzaktan kumandanızı kullanarak, ya Ana Sayfa ya da Son Kullanılanlar butonuna basın – bu genellikle bir ev şeklinde simge ile işaretlenmiş butondur. Bu, ekranınızın alt kısmında uygulama menünüzü açacaktır.
  2. Adım: Uzaktan kumandanızdaki işaretçiyi kullanarak, uygulama listenizde sağa doğru ilerleyin ve listenin en sonuna kadar gidin. En sona vardığınızda, bir kalem ya da işaretleyiciye benzer bir simge içeren beyaz bir alan ya da kutu göreceksiniz. Bunu seçin.

Not: Kullandığınız webOS sürümüne göre, arayüz biraz farklı görünebilir. Bazıları daha sade bir tasarıma sahipken, yeni sürümler daha büyük simgeler içerebilir. Ancak genel olarak gezinme ve talimatlar neredeyse aynı olacaktır.

  1. Adım: Artık LG’nin webOS platformu, düzenleme moduna girdiğinizi belirten bir uygulama düzenleme ekranı açar. Burada, kontrol çubuğunuzun orta butonuna basarak istediğiniz bir uygulamayı seçebilir ve taşıyabilirsiniz. Ancak, gereksiz uygulamaları kaldırarak alan açmanız gerekiyorsa, bu adım yeterli olmayabilir.

Uygulamaların üzerine geldiğinizde, bazılarının üstünde küçük bir “X” işareti ya da çöp kutusu simgesi belirecektir. LG’nin kendi ayar ve yönetim uygulamalarında bu simge bulunmaz, bunları silemezsiniz. Ancak TV’nizde bulunan diğer üçüncü taraf uygulamalarında bu simge görünecektir.

İşaretçinizi bu X işareti ya da çöp kutusu üzerine getirin (bazı webOS sürümlerinde, doğru yerde olduğunuzda küçük, üzgün bir yüz simgesi çıkabilir) ve orta butonla seçin. Uygulamayı kaldırmak istediğinizi onaylayın.

  1. Adım: Genel olarak, tanımadığınız üçüncü taraf uygulamalarını kaldırmakla başlamak mantıklıdır, çünkü bu uygulamalar en az kullanılanlardır. LG akıllı TV’lerde çeşitli üçüncü taraf uygulamalar önceden yüklenmiş olabilir, bu yüzden hiç kullanmadığınız bazıları olabilir. Daha sonra, nadiren kullandığınız veya başka bir yayın cihazından yükleyebileceğiniz uygulamaları seçin, mesela Apple TV, bir oyun konsolu veya LG TV’nize bağlı bir dongle üzerinden.

LG TV’nizde Akıllı Düzenleme Özelliğini Kullanma

Eğer LG TV’nizde webOS’un en yeni sürümlerinden biri varsa, ekstra bir seçeneğiniz olabilir: Uygulama listenizden beyaz Düzenleme simgesini seçtiğinizde, Akıllı Düzenleme adı verilen bir özelliği etkinleştirebilirsiniz.

Akıllı Düzenleme, en sık kullandığınız uygulamaları menünüzün önüne taşıyarak, bunları arka tarafta aramak zorunda kalmadan otomatik olarak düzenler. Eğer problem sadece bu ise, hiçbir şey silmeden Akıllı Düzenlemeyi açarak sorunu çözebilirsiniz.

Yeni bir LG TV’de karşılaşabileceğiniz tek sorun, Akıllı Düzenlemenin, uygulamalarınızı özel bir sıraya koymak için yeterli kullanım geçmişine sahip olmaması olabilir. Ancak, menünüz kalabalıklaşmaya başladığında bu özelliği kullanmayı düşünebilirsiniz.

izmir LG Televizyon Servisi

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et