Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık makinesindeki koku nasıl giderilir?

Bulaşık makinesindeki koku nasıl giderilir?

Bulaşık makineleri ev hanımlarının mutfakta adeta eli ayağı olmuş ve onları büyük bir dertten kurtarmıştır. Bununla beraber bazı durumlarda makineden yayılan kötü koku rahatsızlık yaşattırmaktadır.

Makinenizi doğru bir şekilde kullanarak ve birkaç kolay yöntemi uygulayarak kötü kokulardan son derece kolay bir şekilde kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Bu püf noktalarına geçmeden önce gelin kokuların oluşmasına etkili olan faktörlere biraz daha yakından bakalım.

Bulaşık makinesinde kötü koku oluşma nedenleri

Bulaşık makinesinde kötü koku oluşmasının sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Kirli bulaşıkların makinede uzun süre bekletilmesi
  • Filtrelerin kirlenmesi ya da tıkanması
  • Yemek kalıntılarının iç kısımlarda birikmesi
  • Bulaşık makinesinin temizliğinin aksatılması

Kötü kokulardan nasıl kurtulur?

Bulaşık makinesinin atık filtresini düzenli olarak yıkamanız gerekir

Bulaşık makinesindeki kötü kokulardan kurtulmak için önerilen limon suyu, el sabunu, çamaşır suyu gibi maddeler makinenizin performansınıza ciddi ölçüde zarar verebilir. Doğrusu hafta bir kere makinenizi içi boş olarak ve deterjansız bir şekilde çalıştırarak temizliğinin sağlanmasıdır.

Bunun yanı sıra hem sağlığınız için hem de koku probleminin önüne geçebilmeniz için periyodik olarak makinenin alt kısmında bulunan atık filtresini söküp yıkamanız son derece faydalıdır.

Kokuların önüne geçmek için temizlik yapın

Makinenin tüm tel raflarını çıkarıp iç duvarlarını yıkamak ve ovalayarak silmek etkili bir temizlik yöntemidir. Bu işlemin ardından kapı contasının ve raflarının da güzelce silinmesi önemlidir.

Beyaz sirke ile kötü kokulardan kurtulun

Boş bulaşık makinesinin üst rafına içi beyaz sirke dolu bir bardak yerleştirmek ve bu şekilde bir tam program boyunca makineyi çalıştırmak da etkili bir koku giderme yöntemidir.

Bulaşık üzerindeki kokuların giderilebilmesi için son dönemde bulaşık deterjanı firmaları da birçok ürün satışı gerçekleştirmektedir. Genellikle limon kokulu olan bu ürünler oldukça etkilidir ve genellikle işe yararlar.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et