Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık Makinesi Nasıl Yerleştirilmeli?

Bulaşık Makinesi Nasıl Yerleştirilmeli?

Bulaşık makineleri modern dünyanın en işlevli ev aletlerinden biridir. Her gün yemek yapılan evlerde mutfak işlerini pratik hale getiren bulaşık makinelerini yerleştirme şeklinizin doğruluğu en iyi temizliği elde etmenizi sağlayacaktır. Bulaşık makinenizi verimli bir şekilde kullanabilmeniz için bu yazımızda sizinle birkaç işe yarar ipucu paylaştık.

-Bulaşıklarınızı Aralıklı Yerleştirin

Birbirine yapışık şekilde koyduğunuz tabaklarınızın arasına su giremeyeceğinden temizleme gerçekleşemez. Bu yüzden bulaşıklarınızı biriktirmeden düzenli aralıklarla ve nefes alacak şekilde yerleştirerek çalıştırmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Unutmayın ki makinenizi tıka basa ve gelişigüzel doldurmanız içindeki tüm bulaşıkların temizleneceği anlamına gelmez.

-Üst Raf Bardaklar İçin Dizayn Edilmiştir

Makine tasarımları bardakları ve minik kaseleri üst rafa büyük tencere ve tabakları alt rafa konulacak şekilde yapılır. Bu yüzden bardaklarınızı alt rafa koymanız geniş bir alana sahip alt rafı işlevsizleştirecektir. Hem bardaklarınızı alt rafa koyarken düzgün şekilde sıralanmadığını ve eğreti duruğunu siz de fark edeceksiniz. Ayrıca alt gözdeki kare boşluklardan bardaklarınızın yıkama sırasında düşme ihtimalide vardır. Bunun dışında bardaklarınızın daha iyi temizlenmesi ve içinde su kalmaması adına rafa ters bir şekilde dizmeniz gerekmektedir.

-Tabakların Sıralanışına Dikkat Edin

İlk olarak tabaklarınızı arkadan öne doğru yerleştirmeniz daha kolay olacaktır. Eğer önce ön hazneyi doldurursanız bu arka tarafı yerleştirirken diğer tabaklarınıza zarar vermenize neden olabilir. Bunun dışında tabaklarınızı boyutuna göre sıralayarak yıkama sırasında suyun aradaki küçük tabakları es geçmesini engellemiş olursunuz. Bu şekilde tüm tabaklarınız pırıl pırıl olacaktır.

-Bulaşıkların Ön Yıkaması

Bulaşıklarınızın üzerinde bulunan yemek artıkları hem filtrenizi kirletir hem de bulaşıklarınızın iyi bir şekilde temizlenmesine engel olur. Bunun için bulaşıklarınızın üstündeki artıkları elde bir fırça yardımı ile ya da suyla temizledikten sonra makineye yerleştirmeniz daha verimli bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Ayrıca temizlenmeden yerleştirilen bulaşıklar makinenizin kullanım ömrünü kısaltabilir.

-Düzenli Aralıklarla Makinenizi Temizleyin

Makinenizi uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorsanız düzenli temizliğini ihmal etmeyin. On yıkamada bir makinenizi boş şekilde çalıştırmanız bulaşık makinenizin kendisini temizlemesini sağlayacaktır. Bulaşık makineleri için üretilen tuzları kullanmanız daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et