Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık Makineleri Bulaşıklarda Su ve Kireç Lekeleri Bırakıyor

Bulaşık Makineleri Bulaşıklarda Su ve Kireç Lekeleri Bırakıyor

bulaşık-makinesi-bardak-su-izi

Beyaz eşyalarda sürekli olarak farklı sorunların yaşandığı görülmektedir. Bazı durumlarda makinelerin arızalı olmalarından kaynaklanıyor olmaları ile birlikte bazı durumlarda kullanıcıların hatalarından kaynaklanmaktadır. “Bulaşık makineleri bulaşıklarda su ve kireç lekeleri bırakıyor” gibi cümleler kuran makine sahiplerinin yaptıkları hatalı uygulamalarla birlikte makinelerin arızalı olmalarından da kaynaklanıyor olabilir.

Bulaşık makineleri içerisine koyulan deterjan, parlatıcı ya da tuzlardan dolayı bulaşıklarda lekeler bırakabilmektedir. Bunun dışında iç ya da dış tesisatlarında yaşanan sorunlardan dolayı da aynı şekilde bulaşıklar üzerinde lekeler bırakmaktadır. Özellikle bardak ya da kadeh gibi mutfak malzemelerinizin üzerinde kalan lekeler sizi zor durumda bırakabilecektir. Davetlerinizde sofranıza koyduğunuz lekeli bardaklar sizi utandırabileceği gibi davetliler arasında olumsuz düşüncelerin oluşmasına da neden olabilecektir. Bu nedenle soruna yol açan durumların düzeltilmesi gerekmektedir.

Bulaşık Makinesi Camlarda Leke Bırakıyor

bardak-su-izi

Şeffaf görünümlü cam bardak ya da tabaklarınız üzerinde kalan lekelerin oluşması genel olarak tuz ya da parlatıcı kullanımından dolayı gerçekleşmektedir. “Bulaşık makinesi camlarda leke bırakıyor” şeklinde şikayet oluşmaması için mutlaka kullanılan ürünlere dikkat edilmesi gerekecektir. Bu sorunun yaşandığı durumlarda ilk olarak makinenize eklediğiniz tuz miktarının kontrol edilmesi gerekmektedir. Hazneden taşan tuzların bulunması camlarda leke kalmasına neden olabilecektir. Eğer dışarı taşma gibi bir durum var ise makinenizi ön yıkama ya da kısa modda çalıştırmanız tuzların temizlenmesi için yeterli olabilecektir. Ancak çalışma bittikten sonra haznenin kapağının sıkıca kapatıldığına emin olmalısınız. Eğer kapak sıkıca kapandıysa sorun giderilmiş demektir.

Program seçiminin hatalı yapılması ya da yıkama bittikten hemen sonra makinenin kapağının açılarak bulaşıkları çıkartmak da leke bırakmaya neden olabilecektir. Bu nedenle yıkama bittikten sonra makinenin kapağını açarak 15-20 dakika civarı biriken buharın tam olarak çıkması için bekleyin. Buhar bittikten sonra kapağı kapatıp yaklaşık yarım saat bekledikten sonra bulaşıklarınızı makineden çıkartabilirsiniz. Ancak bunun doğru sonuçları verebilmesi için yoğun yıkama programında çalıştırmanız gerekmektedir.

Bulaşık Makinesi Parlatıcı

Bulaşıklarınızın lekeli kalmalarındaki bir diğer neden de parlatıcının bitmiş olmasıdır. Bu nedenle öncelikle bulaşık makinesi parlatıcı düzeyini kontrol etmeniz gerekecektir. Eğer parlatıcınız azalmışsa ya da bitmişse hazneye parlatıcı koymanız gerekecektir.

Bulaşık makinelerin marka ve modellerine göre parlatıcı hazneleri değişiklik göstermektedir. Tek yıkama için kullanılmak üzere parlatıcıların koyulabileceği haznelerin olabileceği gibi birçok yıkamada kullanılmak üzere parlatıcıların konulacağı hazneler de bulunmaktadır. Makinenizin özelliklerine göre parlatıcı ekleyebilirsiniz.

Parlatıcı seviyesinin eksik olmasının yanı sıra ayarının düşük olması da sıkça yaşanılan durumlardan birisidir. Eğer farklı bir nedenden dolayı su lekesi kaldığını düşünüyorsanız parlatıcı seviyesinin artırılması bu lekelerin giderilmesinde yardımcı olabilecektir.

Makinelerinizin bakımlarının zamanında yapılması, filtrelerinin temizlenmesi, lekelenen bardakların doğru şekilde dizilmeleri ve bunun gibi birçok farklı önlem sayesinde bulaşıklarda oluşan lekelenmelerden kurtulabileceksiniz. Bulaşık makinelerinizle ilgili olarak “Bulaşık makinesi su izi bırakıyor” sitemleriniz için bu önerileri dikkate alabilirsiniz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et