Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık Makinesi Neden Su Almaz?

Bulaşık Makinesi Neden Su Almaz?

Bulaşık makinesi su almama problemi ile karşı karşıyaysanız ve “Bulaşık makinesi su almıyor” diyorsanız bu yazıdaki bilgiler çok işinize yarayacak.

Bulaşık makinelerinin su almaması birçok nedenden kaynaklanabilen bir sorundur. Bir bulaşık makinesinin çalışması öncelikle gerektiği kadar suyu alabilmesine bağlıdır. Ancak su almıyorsa makineler kendini kapatır ve çalışmaz. Su almama nedenleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Su giriş valfinin bozulması,
  • Su akışında meydana gelen bozulmalar ve musluk arızaları,
  • Makine temiz su ya da tahliye hortumunda meydana gelen problemler,
  • Pompa ve emniyet sivici sorunları,

Bu sorunlar bulaşık makinesinin su almamasına neden olabilecek en önemli sorunlardır.

Bulaşık Makinesinin Su Giriş Valfinde Meydana Gelen Sorunlar

Su giriş valfi makinelerin tesisatlardan gelen suyu makine içerisine alan ve burada suyu besleyen kısımdır. Aynı zamanda su giriş valfi su giriş ventili olarak da biliniyor. Bu kısımda meydana gelen bir arızayı onarmak kişiler için zor bir işlemdir. Ancak iyi bir usta yardımı ile bu kısımdaki sorun kolay şekilde giderilebilir. Tüm kontroller yapıldıktan sonra sorun çözülememiş ise muhtemelen su giriş valfinde oluşan bir problem var demektir.

Bulaşık Makinesi Temiz Su Hortumundan Kaynaklı Sorunlar

Temiz su hortumu bulaşık makinelerinin en arka kısmında bulunan ve tırtıklı bir yapıya sahip olan hortumlardır. Bu hortumun çeşitli nedenlerle bükülmesi ya da yerinden oynaması hortumun işlevini yerine getirememesine neden olur. Hortumda meydana gelen sorunlar da bulaşık makinesinin çalıştırılması sırasında su alamama problemini ortaya çıkarır. Bulaşık makinenizin su almama gibi bir sorunu var ise öncelikle temiz su hortumunu kontrol etmeniz gereklidir.

Bulaşık Makinesinin Musluklarında Oluşabilecek Sorunlar

Bulaşık makinelerinin su almamasının bir diğer nedeni de makine tesisatında meydana gelen ya da musluklarda oluşan arızalardır. Bu sorun meydana geldiğinde muslukları kontrol edebilir ve açık olup olmadığından emin olabilirsiniz. Bununla birlikte tesisatlarda oluşan sorunlar da muslukların su akışına etki edebilirler. Musluk arızalandığında ise bulaşık makinesinde su almama problemi oluşur.

Bulaşık Makinesinde Emniyet Sivici ve Pompada Oluşan Sorunlar

Bulaşık makinesinde oluşabilecek bir önemli sorun ise emniyet sivici ve pompa kısımlarında oluşan arızalardır. Bu arızalar da çalışma sırasında makineye su girişi engelleyecektir. Pompa kısımlarında en çok yaşanan problem kısa devre sorunudur. Bu sorun su almama nedenlerinin en önemlilerinden sayılır. Emniyet sivici de yine su almama sorunu çıkarabilecek parçalar arasında yer alır. Bulaşık makinesinin birçok arızası meydana gelebilir. En çok karşılaşılan sorun genelde su almama sorunudur. Bu sorunun giderilmesinde profesyonel destek almak makine ömrü açısından önemlidir.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et