Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık Makinesi Bulaşıkları İyi Yıkamıyor

Bulaşık Makinesi Bulaşıkları İyi Yıkamıyor

bulasik_makinesi_genel

Çalıştırdığınız makinenizin işlemi bittiğinde bulaşıklarınızın hala yağlı ve kirli olduğunu mu görüyorsunuz? Her şeyi doğru yapmanıza rağmen bulaşıklarınız iyi yıkanmıyor mu? “Bulaşık makinesi bulaşıkları iyi yıkamıyor” diye düşündüğünüz durumlarda yapmanız ve kontrol etmeniz gereken şeyleri sizin için derledik.

Bulaşık makineleri kullandığınız deterjanlardan, şebeke sularından ya da yaşanılan arızalardan dolayı yıkamayı düzgün yapmadığı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Temizlenmesi umuduyla koyduğunuz bulaşıkların doğru bir şekilde temizlenmemeleri hem zaman hem de para kaybına neden olacaktır. Aynı zamanda bulaşıklarınızı makineye koymadan önce üzerlerindeki kirli bulaşıkları suya tutmanıza çok gerek yoktur. Sadece bulaşıkları sıyırmanız yeterli olacaktır. Eğer makineniz doğru bir şekilde çalışıyorsa temizlenmiş bir şekilde makineden çıkacaktır.

Bulaşık makinesinin temizlememesinin birçok farklı nedenleri olabilir. Kullandığınız deterjanlarınızın bozulmuş olması nedenlerinden birisi olabilir. Bu nedenle ilk bakmanız gereken şey deterjanlardır.

Bulaşık Makineleri Bulaşıkları Kirli Çıkartıyor

bulaşık-makinesi-içi

“Bulaşık makineleri bulaşıkları kirli çıkartıyor” gibi bir şikayetiniz varsa bunun nedeni birden fazla olabilir. Deterjan sorunları olabileceği gibi bulaşıkları makinenin içerisine yanlış yerleştirdiğiniz için de bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle kapasitenin çok üzerinde makinenin içerisine bulaşık dizilmesi buna neden olabilir. Üst üste dizdiğiniz bulaşıkların tam olarak temizlenmeyeceğine emin olabilirsiniz. Bununla birlikte yanlış program seçiminden dolayı da makinedeki bulaşıklarınızın temizlenmemesi gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz.

Deterjan Kullanımı: Yeteri kadar temizleme gücü olmayan kalitesiz deterjan kullanımı tam temizlik sağlayamayabilir. Bununla birlikte deterjanların bozulmuş olması da istediğiniz sonuçları almakta sizi yarı yolda bırakabilir. Deterjanlarınızın nemli olmayan bir ortamda saklanması gerekmektedir. Deterjan haznesi içerisinde 2 kademe olur. Bu kademeler makinenize doldurduğunuz bulaşıkların durumlarına göre deterjan koymanızı söylemektedir. Eğer makineniz tam dolu değilse alt kademeye; eğer tam doluysa üst kademeye kadar deterjan kullanmanız gerekmektedir.

Sepetlerin Yerleştirilmesi: Bulaşık makinelerinin içerisinde bulunan çatal kaşık gibi kirli bulaşıkların yıkanması için sepetler bulunmaktadır. Bu sepetlerin makine içerisinde tam olarak nerede durmaları gerektiğini belirtir alanlar bulunmaktadır. Eğer bu alanların dışında sepetleri kullanıyorsanız istediğiniz temizleme sonucunu yakalayamayacaksınız demektir.

Program Seçimi: Bulaşıklarınızın durumuna ve makinelerinizin özelliklerine göre seçeceğiniz programlar değişmektedir. Eğer uzun süredir bekleyen ve katılaşmış bulaşıklarınız varsa yüksek sıcaklık değerlerinde ve yoğun yıkama programlarından birisini seçmeniz gerekmektedir. Yüksek sıcaklık sayesinde kurumuş yemek artıklarının çözünerek daha kolay temizlenmesi sağlanabilmektedir.

Bulaşık Makinesi Parçalarının Temizlenmesi

bulaşık-makinesi-pervane-temizliği

Bulaşık makinesi parçalarının kirlenmesi de bulaşıklarınızın tam olarak temizlenememesine neden olabilmektedir. Bu nedenle temizlemekle görevli olan parçaların temizliklerine dikkat etmeniz gerekmektedir.

Pervane Temizliği: Makinelerinizin içerisinde bulunan pervanelerin tıkanmaları yeteri kadar su geçirememesine neden olabilmektedir. Bu nedenle bulaşıklarınızın üzerine tazyikli suların ulaşması zorlaşabilecektir. Pervanelerin tıkanmasına neden olan en önemli durum kireçlenmedir. Şebeke sularınızın kireçli olmaları zamanla bu pervanelerin kirlenmesine neden olabilmektedir. Pervanelerinizi belirlenen yerlerden sökerek kireç çözücüler yardımı ile temizlemeniz sonucunda bu sorunu çözebilirsiniz. Aynı zamanda kürdan yardımı ile tıkanıklıkları temizleyebilirsiniz.

pervane-temizliği

Süzgeç Temizliği: Makinelerinizin içerisinde bulunan ve yemek artıklarının makine içine girmesine engel olan süzgeçler zamanla tıkanmaktadır. Bu nedenle temizlikleri ayrıca önemlidir. Tıkanıklığın oluşma sürelerine göre bu süzgeçleri çıkartarak çeşme altında temizleyebilirsiniz. Eğer kalan kalıntılar varsa bunun için de kürdan kullanabilirsiniz.

Tahliye Hortumu Kontrolü: Tahliye hortumları yıkanan bulaşığın kirli suyunu makineden tahliye etmeye yaramaktadır. Bu hortumların doğru şekilde konumlandırılmaması, gider tıkanıklıkları ya da hortumun tıkanması gibi nedenlerden dolayı işini doğru yapamadığı zamanlar olmaktadır. Bu nedenle hortumu belirli aralıklarda kontrol ederek bu sorunu yaşamamış olacaksınız.

Bulaşık makinelerinizin asıl amacı içine koyduğunuz bulaşıkların temizlenmesidir. Bu amacını gerçekleştiremediği durumlarda mutlaka yanlış giden bir şeyler var demektir. Bu nedenle yapacağınız kontroller ve kullanacağınız temizlik malzemelerinin kaliteli olmaları sayesinde istediğiniz sonuçları kolaylıkla alabileceksiniz.

Yapacağınız kontroller, parçaların temizlenmeleri ve kullanılan deterjanların amaca uygun olmaları gibi birçok doğrunun bir araya gelmesi istenilen sonuçların alınmasına yardımcı olabilecektir. Aynı zamanda doğru sonuçlar için bulaşıklarınızın zamanında yıkanmasına da özen göstermeniz gerekmektedir. Üzerlerinde kurumuş yemek artıkları bulunan bulaşıkların temizlenmeleri çok da kolay olmayacaktır. Alacağınız önlemler ve yapacağınız kontroller neticesinde “bulaşık makinem iyi yıkamıyor” serzenişini yapmak zorunda kalmayacaksınız demektir. Daha temiz bulaşıklar için siz de üzerinize düşen görevi yerine getirmeniz gerekmektedir.  

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et