Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi Kapalıyken Su Alıyor

Bulaşık Makinesi Kapalıyken Su Alıyor

Evlerimizde ya da iş yerlerinde kullandığımı bulaşık makineleri belirli arıza durumlarında kendi kendine su almaya başlayabilirler. Bulaşık makinenizde bu problem meydana geldiğinde makineniz kendi kendine suyla dolmaya başlar. Her gece bulaşık makinesi kullandığınızda içerisinde su olmadığını görseniz bile, ertesi gün bulaşık makinesinin altında bir miktar su olduğunu görebilirsiniz. Hatta bu durum gözetimsiz bırakıldığında ya da profesyonel bir servis hizmeti alınmadığı zamanlarda su baskınlarına kadar yol açabilmektedir. Bulaşık makinenizde bu problem ile karşılaştığınızda ilk öncelikli olarak bulaşık makinenizin suyunu kapatmalı ve bulaşık makinenizin içerisindeki suyu tahliye etmelisiniz.

Bulaşık makinenizin suyunu boşaltmak için başlat ve beklet tuşuna bir süre basmanız gerekecektir. Bulaşık makinenizin pompa motoru devreye girerek bulaşık makinenizin içerisindeki su boşalacaktır.

Su Giriş Valfi – Su Alma Ventili

Su ventili bulaşık makinenizin su almasını sağlayan parçadır. Şebekenizden gelen su ventil’in içerisinde bulunan bobin sayesinde ihtiyaç halinde cihazınıza sevk edilir. Bulaşık makinenizin ana kartı ya da mekanik beyni ventil’ee gerektiği zamanlarda enerji vererek bulaşık makinenizin su almasını sağlar. V

Ventil Nedir ? Ventil ile ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

Bulaşık Makinesi Neden Kendi Kendine Su Alır ?

Bu problemin başlıca sebeplerinden bir tanesi yukarıda belirtildiği gibi ventil ismi verilen parçadır. Tabii ki her zaman bu arızanın meydana gelmesi tek başına ventil’den kaynaklanmaz. Suyunuzda çok fazla kireç var ise ya da su giriş filtreniz çok fazla kirli ise ventil içerisindeki bobin açıldıktan sonra araya giren pislikler ventilin kapanmasını engelliyor olabilir. Bu durumda da ventil çok az açık kalacağı için makineniz sürekli olarak su alacaktır.

Kirli Bulaşık Makinesi Su Filtresi

Kirli Bulaşık Makinesi Su Filtresi

Lavabonun altında düz duran tahliye hortumu

Bulaşık makinenizin kendi kendine su alması ile ilgili bir diğer problem, bulaşık makinesinin tahliye hortumundan kaynaklanıyor olabilir. Bu hortumun lavabonun altında düz durması durumunda tahliye edilen su ya da lavabonuzdan akan pis su sürekli olarak bulaşık makinenize dolacaktır. Bu nedenle tahliye hortumunuzun bulaşık makinesinden en az 40 cm yukarda durması gerekmektedir. Bu yöntem tahliye edilen suyun bulaşık makinesine geri birikmesini engelleyecektir.

Anakart Arızası

Bulaşık makinesi kendi kendine su almaya devam ediyor ise kontrol edilmesi gereken diğer parça bulaşık makinenizin ana kartıdır. Eski modellerde ise bulaşık makinenizin beyni kontrol edilmelidir. Beyin yani Ana kart bulaşık makinenizin ventiline enerji vererek gerektiği zamanlarda makinenizin su almasını sağlar. Eğer ki cihazınız kapalıyken de ana kart ventil’e enerji gönderiyor ise bulaşık makinenizde ana kart onarım ya da ana kart değişimi yapılması gerekmektedir. Bulaşık makineniz kendi kendine su alıyor arızası ile ilgili profesyone destek almak isterseniz izmir bulaşık makinesi servisi ile 7 gün 24 saat iletişime geçebilirsiniz.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et