Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık makinesi tableti neden eritmiyor?

Bulaşık makinesi tableti neden eritmiyor?

Bulaşık makinesi tableti eritmiyor sorunu sıklıkla her evde yaşanan bir sorundur. Bizler de bu konunun ayrıntılarını merak edenler için paylaştık.

Bulaşık makinesi tableti erimeme nedenleri

Bulaşık makineleri tabletinin eritmemesinin nedenlerinden birinin fıskiyelerinin tıkalı olması olabilir. Başka bir sebep ise tabletlerin makineye düzgün yerleştirilmemiş olmasıdır. Bunların hepsini kontrol ettiğiniz halde bir sıkıntı görmediyseniz tabletiniz bayat ya da kalitesiz olabilir. Kalitesinden emin olmadığınız tabletleri makinenizde kullanmayınız. Çünkü bu tabletler fazlasıyla kimyasal madde içermektedirler. Bulaşık makinesinin saklama koşulları çok önemlidir. Doğru bir şekilde muhafaza edilen bulaşık makinesi tableti kolay ve rahat bir şekilde eriyeceği için bulaşıklarınız temiz yıkanmış olacaktır.

Bir başka konu ise her zaman gözden kaçmasıyla problemin en büyük kaynağı olarak da bilinmektedir bulaşık makinesinin kapağının yıkama sırasında kendiliğinden açılmamasıyla oluşan sorun tabletin erimemesine ve bulaşıkların temiz olmasını göstermektedir.

Su Akış Kontrolü

Musluklardaki su gelme hızı çok az olduğunda tabletleriniz erimeyebilir. Evinizdeki bir musluğu açıp gelen su akışını kontrol etmelisiniz.

Deterjan Kullanımı Ve Program Seçimi

Bulaşık makinenizin tablet eritmemesindeki bir diğer etken ise makinenizdeki seçilen programın sıcaklık derecesinin 50 santigrat altında olmasıdır. Uzun süreli yıkama programı seçerek bulaşıkları tekrar yıkamanız bu durumu çözebilir.

Deterjan Seçimi Ve Pervaneler

Makineniz eğer tableti eritmiyor tableti olduğu gibi tekrar çıkarıyorsa doğru deterjanı kullanmadığınız anlamına gelmektedir. Aynı zamanda pervane tıkanması da tabletin tıkanmasına sebep olur.  Pervaneyi kontrol edip tıkalı olup olmadığına baktıktan sonra iyi bir deterjan seçimi yaparak bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz.

Bulaşık Yerleşimleri Ve Pervaneler

Bulaşıklarınızı makinenize düzgün ve hatalı bir şekilde yerleştirmenizden kaynaklı bir nedenle makine tabletinizi eritmiyor olabilir. Makinenin alt kısmına gelen büyük bulaşık kaplarının arasında deterjanın kalması durumunda da makineniz yeterli su almayacaktır. Bu sebepten ötürü tabletiniz erimeyecektir. Makinenizin içini tekrardan düzenleyip yeniden çalıştırmayı deneyiniz. Bulaşıklarınız pervanelerin önünü kesiyorsa ve dönmesini engelliyorsa pervanenin dönmemesi tabletlerin erimesini engelleyecektir. Pervanenin dönüp dönmediğini kontrol ettikten sonra tekrar çalıştırarak deneyiniz.

Tablet Deterjan Tuşu

Makinenin üstündeki fotoğraf makinesi sembolü otomatik deterjan algılama tuşudur. Bu tuşa basmamanız durumunda makineniz tableti almayacağından tablet erimeyecektir tuşa basıp basmadığınızdan emin olunuz. Makinenizin kısa programlarında suyun, deterjan kısmından alıp eritmesi çok zaman alır ve bu durum bulaşık makinenizin tableti geç almasına neden olacağından tabletiniz erimemiş olacaktır. Makinenizi kısa programlarda çalıştıracağınız zaman tabletinizi bulaşık makinenizin iç kısmına yerleştirmenizi öneririz. Bir diğer konu ise Deterjan yuvasının ıslak olmamasıdır. Bu durum tabletinizin oraya yapışmasına ve düşmemesine neden olacaktır bu durumda tabletiniz erimemiş olacaktır. Bulaşıklarınızı yıkamadan önce deterjan haznenizi kontrol edin ıslak ise kurulayıp öyle çalıştırın.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et