Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenmelidir

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenmelidir

Hayatımızı büyük bir ölçüde kolaylaştıran, bize zamandan kazandıran ve mutfağın olmazsa olmazı olan belki de evimizde kullandığımız en önemli araç bulaşık makinesidir. Bulaşık makinesi bulaşıkları elde yıkayarak geçirdiğimiz uzun süreyi en aza indirir ve tasarruf yapmamızı sağlar. Ancak bulaşık makinemizi uzun süre kullanmak istiyorsak belli zaman aralıklarıyla makinemizin içini temizlememiz gerekmektedir. Bu hem makinemizin ömrünü uzatır hem de bulaşıkların daha temiz şekilde yıkanmasını sağlar. Uzun süre temizlemediğimiz bulaşık makinemizde zamanla kötü koku ortaya çıkmaya başlar, makinede kireç birikebilir ve bulaşıkların kirli kalmasına sebebiyet verir. Ancak hem kimyasal ürünlerle hem de kimyasal olmayan karışımlarla bulaşık makinemizi aşındırmayacak ürünler seçerek temizlemek mümkündür.

Bulaşık Makinesi Temizliği

Temizliğe başlamadan önce makinenin fişini çekmeniz gerekmektedir. Şimdi bulaşık makinesi nasıl temizlenir onu anlatacağız.

Bulaşık Makinesi Filtresi Nasıl Temizlenir

Temizliği oldukça kolay olan, bulaşık makinesinin giderlerini tıkamayı önleyen ve bulaşık makinesini korumaya yardımcı olan bir alettir. Bu yüzden bulaşık makine filtresinin temizliği sıklıkla yapılmalıdır.

-Filtreyi bulaşık makinesinin içinden söküp çıkarın.

– Filtrenin üzerinde artık kalıp kalmadığına dikkat edin.

-Suya tutarak yıkadığınız filtrenin iyice temizlendiğine emin olun.

-Islak olan filtreyi kuru bir bezle kurulayın.

-Kuruyan filtreyi makineye tekrar yerleştirin.

Artık makinenizin bulaşıklarınızı eskisinden daha temiz bir şekilde yıkayacaktır.

Bulaşık Makinesi Pervanesi Nasıl Temizlenir

Çok fazla su içerisinde kalan pervaneler kireçlenme tehlikesi içinde olurlar. Bu yüzden belli bir aralıklarla bulaşık makinesinin pervanesinin temizlenmesi gerekir. Eğer bulaşık makinesi pervanesinde kireçlenme meydana gelirse su akışı kesik kesik olacaktır ve böylece bulaşıklar temiz bir şekilde yıkanmayacaktır.

-Alt ve üstte olmak üzere iki tane pervane bulunmaktadır. Temizliğe başlarken ilk olarak pervaneleri bulaşık makinesinden çıkarın.

-Beze deterjan dökerek pervaneleri silerek temizleyin.

-Pervanelerde su çıkışını önleyecek herhangi bir artık olmadığından emin olun.

-Temizlediğiniz pervaneleri bulaşık makinemizde tekrar eski yerine takabilirsiniz.

Bulaşık Makinei iç Temizliği

-Bulaşık makinenizden kolayca çıkabilen rafları çıkarın.

-Nemli bir beze deterjan dökerek bulaşık makinesi raflarını silin.

-Yine nemli bir beze deterjan dökerek kaşık çatalları koyduğunuz bulaşık makinesi sepetini de böyle temizleyebilirsiniz.

-İçi tamamen boşala makinenin iç yüzeyini yine nemli bir beze deterjan dökerek her yüzeyini özenle silin.

Bulaşık Makinesi Temizliği

-Bulaşık makinenizin dış yüzeyini silerken görselliğini bozmamak için makinenizin dış yüzeyini çizmeyecek deterjanlı bir bez kullanın.

-Bu işlemleri yaparken bulaşık makinesini sildiğiniz bezinizi sıklıkla temizlemeye özen gösterin.

-Bulaşık makinesinden çıkardığınız parçaları makineye tekrar koyabilirsiniz.

-Bulaşık makinemize limon koyarak boş bir şekilde uzun programda bir kez çalıştırarak bulaşık makinenizin temizliğini bitirmiş olun.

Bulaşık Makinesi Koku Nasıl Giderilir

Bulaşık makinemizde kötü koku duyuyorsanız ilk bakmanız gereken yer makinenizin filtre kısmıdır. Eğer kötü koku tahmin ettiğiniz gibi filtreden geliyor ise yukarıda anlattığımız şekilde filtrenizi temizlemeniz gerekmektedir.

Bulaşık makinesinde kötü kokunun bir başka sebebi de kirli bulaşıkların üzün süre bulaşık makinesinin içerisinde kalıyor olmasıdır.

Bulaşık makinesini düzenli olarak temizlerseniz oluşan kötü kokuyu minimuma indirmiş olursunuz.

Bulaşık makinesinde nemi önleyerek de kötü kokuyu giderebilirsiniz. Bunun için bulaşık makinesinin kapağını çalışmadığı sürelerde açık bırakmaya özen gösterin.

Bulaşıklarınızı parlatacak ve hem de kötü kokuyu gidermenizi sağlayacak bir diğer yol ise bulaşık makinenizin deterjan konulan bölümüne sirke koyun ve makinenizi dolu bir şekilde çalıştırın. Bu sayede makinenizdeki kötü koku son bulacak.

Bu işlemleri uygulayarak hem kötü kokudan arınacak hem de bulaşıklarınız temiz bir şekilde yıkanmış olarak makinenizden çıkacaktır.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et