Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar?
Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar
Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar

Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar?

Bulaşık makinesi neden elektrik çarpar? bulaşık makineleri, günlük hayatı büyük ölçüde kolaylaştıran cihazlardır. Hem elektrik hem de su tesisatını bünyesinde bulunduran bulaşık makineleri, farklı sebeplere bağlı olarak elektrik kaçağı sorunu yaşayabilmektedir. Bulaşık makinesi neden elektrik çarpar? sorusunu yönlendiren ve bu sorunu gidermek isteyen bireyler, sıkça araştırma yapmaktadır.

Bulaşık makineleri, birden fazla aksam ile çalıştığı için zaman zaman arızalanabilmektedir. Yaşanan bu arızalardan bir tanesi de elektrik kaçağıdır. Bu problem, daha ciddi sorunları beraberinde getirebileceği için, mutlaka bu gibi durumlarda mutlaka bulaşık makinesini kullanmamalı ve yetkili servisten yardım alınmalıdır. Zira elektrik çarpması, kaçak gibi sorunların bireysel olarak çözümlenmesi oldukça zor ve tehlikelidir.

Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar

Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar

Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar? (Elektrik Çarpıyor)

Bulaşık makinesi bozulan bireyler, bu sorunların pek çok farklı nedene bağlı olarak gerçekleşebileceğini bilmelidir. Bulaşık makinesi elektrik çarpıyor cümlesini kuran ve cihazında bu tarz bir sorun yaşayan bireyler, bu sorunun elektrik aksamının bozulmasından kaynaklanabileceğini bilmelidir. Bu da demek oluyor ki, elektrik akımını sağlayan kabloların bozulması ya da su ile temas etmesi, elektrik çarpma sorununun yaşanmasına vesile olmaktadır. Zira su, iletken bir madde olup, elektrik akımının farklı yönlenmesine ve kaçak oluşmasına neden olmaktadır.

Eğer bulaşık makinenizde bir elektrik kaçağı sorunu varsa ve bu nedenle elektrik çarpması yaşandıysa, bu noktada bulaşık makinenizi prizden çıkartmanız ve makineyle temas etmekte kaçınmanız gerekmektedir. Aynı zamanda mutlaka makinenizin markası üzerine hizmet veren profesyonel servislerle iletişime geçmeniz ve destek almanız oldukça büyük bir önem arz etmektedir.

Beyaz Eşyalar Neden Elektrik Çarpar?

Elektrik hatları nedeniyle bulaşık makinelerinde birtakım sorunlar meydana gelebilmektedir. Çünkü daha önce de belirtildiği gibi bulaşık makinelerinde elektrik ve su tesisatları bulunur. Bu iki tesisattan birinde sorun çıkması durumunda elektrik çarpması söz konusu olabilmektedir. Elektrik akımının su ile temas etmesi, elektriğin iletkenliğini arttırarak cihaza dokunulması durumunda dahi çarpmaya neden olmaktadır.

Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar

Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar

Beyaz eşyalar neden elektrik çarpar sorusuna yanıt arayan ve beyaz eşyalar elektrik çarpıyor gibi sorunlar yaşayan bireyler, daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi mutlaka profesyonel servisler ya da tamircilerden destek almalı ve elektrik hattının değiştirilmesini sağlamalıdır.

Cihazlarda Elektrik Çarpması Nasıl Tamir Edilir?

Cihazlarda görülen elektrik çarpmalarını tamamen çözmek isteyen vatandaşlar, bu tamiratın nasıl olacağını merak etmektedir. Cihazlarda görülen elektrik çarpması sorunu, çoğunlukla elektrik akımını taşıyan kabloların hasar görmesi ya da akımın su ile temas etmesinden kaynaklanmaktadır. Bu da demek oluyor ki, bu sorunun çözüme kavuşturulabilmesi için elektrik akımının iletilmesini sağlayan kabloların değiştirilmesi gerekmektedir.

Eğer elektrik çarpma sorunun kaynağı su kaçağı ise, su borularının da değiştirilmesi gerekecektir. Zira bazı zamanlarda su borularında sızmalar olabilir ve bu sızıntılar elektrik akımıyla temas edebilir. Bu nedenle profesyonel bir tamir desteği almanız oldukça önemlidir. Ayrıca makinenizdeki sorunlar tamamen giderilene makinenizi çalıştırmamanız ve makineniz prize takılıyken cihaza temas etmemeniz tavsiye edilir.

Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar

Bulaşık Makinesi Neden Elektrik Çarpar

İzmir Bulaşık Makinesi Servisi başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Bulaşık Makinesi Tamir Fiyatı

Bulaşık makinesinde görülen elektrik çarpma sorunları için fiyat araştırması yapan bireyler, fiyatların pek çok farklı faktöre bağlı olarak değişebildiğini bilmelidir. Bulaşık makinesi tamir fiyatı, sorunun ne olduğuna, tamircinin uyguladığı fiyat tarifesine, makinenizin markasına, değiştirilecek parçaların orijinal olup olmadığına göre farklılaşabilir.

Ancak kontrol ve hizmetlerin toplam fiyatı ortalama 100 TL’den başlamaktadır. Ancak bu belirtilen fiyat başlangıç fiyatı olup, tamircinin görüşünden sonra artış gösterebilir. Fiyat konusunda detaylı bilgi almak için servis firmalarını arayabilirsiniz. Bulunduğunuz şehrin ya da semtin servisini arayarak kısa sürede iletişime geçebilirsiniz. servis ile yapılan görüşme sonrasında kısa süre sonra servis vermiş olduğunuz adresine gelerek makinenizi tamir edecektir.

makine tamir fiyatları, bozulma nedenine bağlı olarak farklılıklar gösterebilir. her işlemin ücreti farklı olmaktadır. bu nedenle yapılan kontrol sonrasında ücret kullanılan malzeme ve işçiliğe göre belirlenir. net bir fiyat belirtmek pek mümkün değildir. arıza tespit edilir daha sonra yapılan işleme ve emeğe göre bir ücret belirlenir.

 

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et