Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık Makinesinde Yıkamamanız Gereken 10 Ürün

Bulaşık Makinesinde Yıkamamanız Gereken 10 Ürün

Bulaşık makineleri bize günlük hayatımızda oldukça kolaylık sağlıyor. Hatta çoğumuz artık onlar olmadan bir hayat düşünemez olduk. Fakat her şeyi bulaşık makinesi kullanarak temizleyemeyiz. Eğer bulaşık makinesine ne koyduğumuza dikkat etmezsek yarardan çok zarar elde edebiliriz.

Bulaşık makinesinde neler yıkanmaz?

1.Keskin bıçaklar

Gözünüz gibi baktığınız keskin bıçaklarınızın körelmesini istemiyorsanız elde yıkamaya özen gösterin.

2. Kristal

Kristaller yüksek ısıya hassastırlar. Kristallerinizi bulaşık makinesine koymak onların çatlamasına ve parlaklıklarını yitirmesine sebep olacaktır.

3. Tahta mutfak eşyaları

Tahta kaşıklarınızı, kesme tahtalarınızı ve tahta kaplarınızı elinizde yıkamaya dikkat edin. Bulaşık makinesinin sıcaklığı tahtanın çatlamasına ve eğrilmesine sebep olabilir. Ayrıca makine de kullandığınız deterjanlar tahta eşyalarınızın yüzeyine zarar verebilir.

4. Baskı ya da el boyaması eşyalar

Eğer ölçü kaplarınızın, el boyaması tabaklarınızın, baskılı bardaklarının ve bunu gibi birçok eşyanızın üzerindeki yazıları ve şekilleri kaybetmek istemiyorsanız elde yıkamayı unutmayın. Bazı makine deterjanları ve sert su spreyi boyanın birkaç yıkamada çıkmasına sebep olabilir.

5. Demir döküm tava

Hepimiz biliyoruz ki demir döküm tavalar oldukça kullanışlı ve mutfağımızda olmasından mutluluk duyduğumuz ürünlerden biridir. Son derece işlevsel demir döküm eşyalarınızı uzun nesillere aktarmanın bir yolu var; sade su ve aşındırıcı olmayan süngerle temizlemek. Fakat aksine bulaşık makinesinde yıkarsanız bu dökme demir eşyalarınızın paslanmasına sebep olur.

6. Plastik eşyalar

Kullandığınız herhangi bir plastik eşyanın bulaşık makinesinde yıkamaya elverişli olduğundan emin  değilseniz onları elinizde yıkamanızı öneririz. Aksi takdir de bulaşık makinesine konulan birçok plastik eğirilip eriyebilir. Dipnot düşmeliyiz ki birçok Tupperware ürünü makine de yıkamaya elverişlidir.

7. Düdüklü tencere kapağı

Düdüklü tencerenizin kapağında pişiricinin nasıl çalıştığını kontrol eden bir sistem bulunur. Makinenin hareketi ve küçük yiyecek parçaları havalandırma deliklerini zorlayabilir. Bu sistemin bozulmasına ve hatta ocağınızın patlamasına yol açabilir.

8. Pirinç, bronz ve kalay

Bu ürünler bulaşık makinesinde yıkanınca renkleri değişebilir ve çukurlaşabilirler.

9. Alüminyum ve bakır tencereler

Bulaşık makinesinde renk değiştirmelerini ve yüzeylerin sıyrılmasını istemiyorsanız alüminyum ve bakır tencerelerinizi elde yıkayınız.

10. Akrilik ve melanin tabaklar

Hafif, kırılmaz akrilik ya da melanin tabaklar bulaşık makinesinde desenlerini kaybedebilir, çatlayabilir ve yüzeyinde çizgiler oluşabilir.

Yazının Almanca çevirisi için tıklayınız.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et