Anasayfa » Püf Noktaları » Bulaşık Makinesi » Bulaşık Makinesi Suyu Boşaltmıyor

Bulaşık Makinesi Suyu Boşaltmıyor

Bulaşık makinesi suyu boşaltmıyor” ve ne yapacağınızı bilmekte zorlanıyor musunuz? Bu yazıda vereceğimiz bilgiler oldukça işinize yarayabilir.

Genellikle bulaşık makinesi tahliye hortumunda arıza meydana geldiğinde makineniz su boşaltma işlemini gerçekleştiremez. Fakat bu sorun sadece bu nedenden dolayı gerçekleşmez, birçok farklı etken de makinenin suyu boşaltamamasına neden olmuş olabilir. Makinenizin suyu boşaltmaması tahliye hortumu ile ilgili olabileceği gibi filtreleri ve contaları ile ilgili de olabilir.

Bulaşık Makinesi Su Boşaltma Arızalarında Olası Sebepler Nelerdir?

Bulaşık makinesinin arkasında bulunan tahliye hortumunda veya bağlı olduğu lavaboda tıkanma oluşması bulaşık makinesinde su boşaltma arızası yaşanmasına sebebiyet verebilir. Böyle bir sorunla karşı karşıya kaldığınızda ilk yapmanız gereken tahliye hortumunun kontrolünü sağlamaktır.

Filtrelerin temiz olmaması makinenin tahliye işlemlerini düzgün yapamamasına sebebiyet verebilir.

Contalardaki gevşeme makinenin suyu dışarı sızdırmasına neden olabilir.

Bulaşık Makinesi Arızalarında Kontrol Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Cihazınız su boşaltma aşamasında arıza veriyorsa birkaç küçük kontrol gerçekleştirmeniz ve sorunu gideremezseniz teknik servise bilgi vermeniz gerekir.

  • Bulaşık makinesi su boşaltma işlemini yapmadığında makineniz yıkama işleminde ise mevcut işlemin iptalini gerçekleştirin.
  • Makinenizde farklı yerlerde 3 adet filtre ve süzgeç aksamı bulunur, bu filtrelerde biriken kir makinenizin suyu boşaltmasına engel olabilir filtre kontrolü sağlayın.
  • Makinenizin tahliye hortumunda atıklardan dolayı tıkanıklık meydana gelmiş olabilir, tıkanma kontrolü sağlayın.

Kontrollerden sonra makineyi tekrar programlayıp çalıştırın. Sorun devam ediyorsa teknik servisten yardım alabilirsiniz.

Bulaşık Makinelerinin Çalışma Sistemi Neden Bozulur?

Cihazlarda arıza meydana gelmesi mevcut sistemin doğru çalışmaması ile ilişkilendirilir.

Bulaşık makinelerinin çalışma prensiplerini bilerek, arıza oluşmasında önlem alabilme avantajına sahip olabilirsiniz.

Bulaşık makineleri birçok küçük parçanın bir araya gelmesi mantığı ile oluşturulmuş kapsamlı yapılardır. Dönen su fıskiyesi yardımı ile kirli bulaşıkların temizlenmesi sağlanırken, 3 ayrı motor sistemi de işlem esnasında çalışma gösterir.

Siz bulaşık deterjanını deterjan haznesinde koyup başlat tuşuna bastığınızda, makinedeki tüm aksamlar sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamalıdır. Makinenin deterjanı alması, tahliye hortumu sayesinde suyu transfer etmesi ve aldığı suyu saatte ortalama 145 kilometre hızla püskürterek bulaşıkları temizleme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Makinede bulunan ısı motoru alınan suyun ısı miktarını ayarlar, termostatların doğru çalışması ısı miktarının doğru ayarlanmasını sağlar.

Çatal bıçak sepetinden deterjan haznesine filtre ve lastiklere kadar tüm parçaların sorunsuz çalışması bulaşık makinesi arızası yaşamınızın önüne geçecektir.

Düzenli olarak bulaşık makinesinin temizliğini sağlamanız arıza yaşamanızı engeller ve uzun süreli kullanım deneyimi kazanmanızı sağlar.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et