Anasayfa » Genel » Klima Motorunda Buzlanma Sorunu

Klima Motorunda Buzlanma Sorunu

Artık günümüzde bir çok insan, yaşamanın büyük bir bölümünü kapalı mekanlarda geçirmektedir. Bu kapalı mekanlar gerek hacim, gerek insan sayısına bağlı olarak çok büyük boyutlarda olmaktadır. Pencereleri açılmayan yüksek binaların yaşanabilir ortamlar olabilmesi için klima kullanımları her geçen gün önem kazanmıştır.

Evlerde ve iş yerlerinde klima kullanımlarının birçok faydası bulunur. Klima kullanımı, iş gücünde artış ve sağlıklı bir çalışma, yaşam alanı sağlar. Bu bilgiler doğrultusunda klima artık bir lüks değil, insan yaşamının olmazsa olmazlarından biri haline gelmiştir.

Klima Kullanım Amacı

Klima kullanımı yalnızca soğutma amaçlı değildir. Aynı zamanda klima, ortamların iklimlendirmesini sağlayan bir sistemdir. Kapalı mekanların, istenen sıcaklık, nem, hava temizliği, hava sirkülasyonu yapmasını sağlar.

Klimalar, yazın yaşam alanlarında bulunan fazla ısıyı dışarı atarak iç ortamda bulunan havanın serinlemesini sağlar. Bu işlemi yaparken, iç ortamda bulunan fazla nemi alır, hava dolaşımını sağlar ve içeride bulunan havayı filtre eder. Klima ile ortamlar ısıtılabilir. İç ortamın ısıtılması daha az elektrik harcayarak yapılır. Böylelikle enerji tasarrufu yapılmış olur.

Klimaların Defrost Yapması

Klimanın soğuk havada heat pump özelliğinde çalışması ile dış hava ısısı 23 derecede ise ve havada ne var ise klima motorunda buzlanma sorunu olacaktır. Klima bu durumda defrosta geçerek bir kaç dakika içerisinde buzlanmayı kendiliğinden çözecektir. Kış aylarında hava sıcaklığı 5 derecenin altında ise klima motorunun defrost işlemini yapması gerekir. Defrost işlemini yapması ve sona ermesi sırasında çıkan ses, dış ünitede gazın yön değiştirmesinden kaynaklanan bir sestir. Bu durum gaz değişiminden kaynaklı bir ses olup, normaldir, her hangi bir sorun yoktur.

Klima Borularında Karlanma ve Buzlanma Problemi

Klima borularında karlanma ve buzlanma var ise klimada gaz eksikliği bulunmaktadır. Klimada bulunan gaz basınç yardımı ile boruların içerisinden geçmektedir. Bu sebeple en ufak delik dahi olsa bu gaz bir anda boşalabilmektedir. Böyle bir kaçak bulunuyor ise o bölgede yağlanma meydana gelecektir. Böyle bir yağlanma tespit edildiğinde mutlaka servisten yardım alınması gerekir.

izmir Klima Teknik Servisi

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et