Anasayfa » Püf Noktaları » Buzdolabı » Buzdolabı Işığı Yanmıyor Ne Yapabilirim?

Buzdolabı Işığı Yanmıyor Ne Yapabilirim?

Buzdolaplarının en sık rastlanan sorunlarından bir tanesi, içerisini aydınlatmak için kullanılan buzdolabı ışığının yanmıyor olması yani arızalanması durumudur. Bu durumun birkaç nedeni olabilir, aşağıda sizlere bu sorunun kaynağını ve çözümlerini açıklamaya çalıştık.

  1. Aklımıza gelen ilk arıza nedeni ampulün patlamış ya da yanmış olabileceği ihtimalidir ve bu sorunun çözümü basittir. Hemen buzdolabınızın ampulünü sökün ve bir elektrikçiye giderek aynı değerlere sahip ampul ile değiştirin. Büyük ihtimalle bu “buzdolabının ışığı yanmıyor“ sorununuzu çözecektir. Ampul değişimi sırasında buzdolabı fişinin prizden çekili olduğundan emin olunuz.
  2. Buzdolabında elektrik kaçağı olabilir ya da ampule enerji veren sistem bozulmuş olabilir. Bu duruma siz müdahale edemezsiniz hemen servisiniz ile görüşüp uzmanlardan yardım isteyiniz.
  3. Bildiğiniz gibi buzdolabının ışığı kapı üzerinde bulunan bir butona bağlıdır ve siz kapıyı açtığınızda buton yuvasından dışarı çıkarak ampule enerji veren sistem devreye girer ve buzdolabı ışığı yanar. Eğer bu buton kırıl ya da sıkışmışsa eğer buzdolabınızın ışığı yanmıyor olabilir. Bu durumu anlamak için önce bu butonu bulunuz ve butonun çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz eğer çalışmıyorsa servisiniz ile görüşerek yardım isteyiniz.

Yukarıda yapacağınız işlemlerin servis tarafından yapılması önemlidir. Çünkü yapacağınız yanlış işlem size ciddi zararlar verebileceği gibi buzdolabınızın garanti kapsamı dışında kalmasına da neden olabilir. Bu olumsuz sonuçlar ile karşılaşmamak için lütfen yetkili servisiniz ile görüşünüz ve onlardan yardım isteyiniz. izmir’de ikamet eden tüm tüketiciler izmir buzdolabı servisi ile haftanın 7 günü 24 saati iletişime geçebilirler.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et