Anasayfa » Püf Noktaları » Buzdolabı » Buzdolabı Kokusu Nasıl Geçer?

Buzdolabı Kokusu Nasıl Geçer?

Buzdolabı-Kokusu-Nasıl-Geçer?

Buzdolaplarının içlerine konulan malzemelerin de etkisi ile zaman içerisinde istenmeyen kokuların oluşması sorunu ortaya çıkmaktadır. Kullanacağınız bazı koku giderici maddeler, buzdolabının içine koyduğunuz ürünlerin muhafaza edilmesi gibi birçok farklı yöntem ile “buzdolabı kokusu nasıl geçer?” sorusunun cevabını bulabileceksiniz.

Buzdolaplarının kullanılma amaçları özellikle sıcak hava şartlarında yiyeceklerin ve içeceklerin soğuk olarak kalmalarını sağlamaktır. Bazı yiyecekler ya da içecekler sıcakta kaldıklarında bozulduklarından dolayı tükettiğinizde zehirlenmenize neden olabilecektir. Bu nedenle buzdolaplarının uygun yerlerinde muhafaza edilmektedirler. Ancak bu yiyeceklerin ya da içeceklerin kokularının da birbirine karışmaması ve istenmeyen konuların oluşmaması için mutlaka doğru saklama koşullarında saklanmaları gerekmektedir. Kapalı saklama kapları içerisinde yiyeceklerinizi muhafaza etmek yapmanız gereken ilk işlem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Buzdolaplarında oluşan kötü kokuların giderilebilmesi için kullandığınız makineler de ayrıca önemlidir. Kendi özellikleri içerisinde bulunan kötü kokuların giderilebilmesi için oluşturulmuş havalandırma sistemleri istenmeyen kokuların giderilmesini sağlamaktadır. Ayrıca bu kokuların giderilmesi için üretilmiş özel maddeler de bulunmaktadır. Bu maddeleri buzdolaplarınızın içerisine koyarak kötü kokuları giderebilirsiniz.

Buzdolabı Kokusu Nasıl Oluşur?

Buzdolabı kokusu makinenin içerisine koyduğunuz yiyecek ve içeceklerden oluşabileceği gibi teknik bazı aksaklıklardan dolayı da oluşabilmektedir. Eğer buzdolabına koyduğunuz yiyecek ya da içeceklerin keskin kokuları varsa ve bunların açıkta kalacak şekilde dolaba konuldularsa kesinlikle istenmeyen kokular oluşabilecektir. Bu nedenle öncelikle yiyeceklerin buzdolabına konmadan önce saklama kaplarına konulması ya da streç filmle sarılmaları gerekmektedir. Bu şekilde kokuların buzdolabına yayılmalarını engelleyebilirsiniz.

Aynı zamanda buzdolaplarının filtrelerinde yaşanan tıkanıklıklar da kötü kokuların oluşmasına neden olabilecektir. Filtreleri tıkalı olan buzdolaplarında hava sirkülasyonu sağlanamayacağı ve makine içerisine temiz hava girmeyeceğinden dolayı kötü kokular oluşabilecektir. Bu nedenle filtrelerin kontrol edilmesi kötü kokuların nedenini bulmaya yardımcı olabilecektir. Yapacağınız kontrollerin neticesinde servis çağırarak fitrelerin temizlenmesini ya da değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer filtrede tıkanıklık yoksa buzdolabının arka kısmında biriken sular da bu kokulara neden olabilecektir. Bunun kontrol edilebilmesi için buzdolabının arka kısmının çıkartılması gerekecektir. Ancak sizin bu kısmı sökmeniz eğer makinenizin garantisi varsa bu garantinin bozulmasına neden olabilecektir. Bu nedenle teknik servis çağırmanız daha sağlıklı olacaktır.

Buzdolabı Filtresi Nasıl Temizlenir?

buzdolabı-filtresi-temizliği

Eski modellerin bazıları hariç neredeyse bütün buzdolaplarında koku filtreleri bulunmaktadır. Zaman içerisinde tıkanan bu filtrelerin temizlenmesi gerekecektir. “Buzdolabı filtresi nasıl temizlenir?” sorusunun cevabı için buzdolabınızın modelinin ne olduğu oldukça önemlidir. Modellerine göre filtrelerin konuldukları yer de değişiklik göstermektedir.

Elektronik bir eşya olmasından dolayı öncelikle eğer tam olarak ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız dokunmamanız en doğrusu olacaktır. Filtre temizleme ya da değiştirme amacı ile çıktığınız yolda parçalarına ayırdığınız makineyi tekrar toplayamayacağınız bir noktaya gelebilirsiniz. Bu nedenle ne yaptığınızı bilmeniz oldukça önemli. Eğer bilmiyorsanız teknik servisten destek almanız gerekecektir.

Modeline göre değişiklik gösteren yerlerde bulunan filtreler yerlerinden çıkartılarak değiştirilebilecek ya da temizlenebilecektir. Temizlemek için yıkama ve kurutma işlemi yapılabileceği gibi basınçlı hava üflenerek de temizlenebilecektir.

Buzdolabı Suyunun Boşaltılması

Buzdolaplarının arka kısımlarında motordan gelen pis suların depolandığı bir kısım bulunmaktadır. Sürekli olmasa da bazı zamanlarda pis sular bu kısma motor tarafından tahliye edilmektedir. Buzdolabı arkasında koku oluşmasının başlıca nedeni bu sulardır. Zamanla biriken sular dışarı atılmadığından dolayı dayanılamayacak kadar kötü gelecek kokuların oluşmaları görülecektir.

Genel olarak buzdolaplarınızın içinde arka kısmında küçük bir delik bulunacaktır. Bu delik dolabınızın içinde biriken suların belirttiğimiz bu bölmeye akmasını sağlamaktadır. Bu delikten sığabilecek incelikteki çubuğu delikten sokarak bu haznenin ne kadar dolu olduğunu tespit edebileceksiniz. Eğer bu bölüm çok fazla dolmuşsa dolabınızın arka kısmından çıkartarak içini boşaltabilirsiniz.

Buzdolabı Kokusunu Ne Önler?

buzdolabı-temizliği

Kokuların nedenlerini bulmanız size büyük bir ilerleme sağlayacaktır. Tespit ettiğiniz nedenin ortadan kaldırılması ile kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Ancak ortadan kaldırılmış olsa da belirli bir süre aynı kokuyu almaya devam edebilirsiniz. Bu kokunun kaynağının ne kadar uzun süre dolapta kaldığı ile doğru orantılıdır. Kokunun giderilmesi için dışarıdan müdahale edilmesi gerekecektir.

Dolaptan çıkarttığınız koku nedeninin kalıntılarını temizlemeniz için karbonat kullanabilirsiniz. Küçük bir kabın içerisine su ile karbonat dökün ve suyu karıştırın. Bir bez yardımı ile dolabın içini silin. “Buzdolabı kokusunu ne önler?” sorusunun cevabının büyük bir bölümünü karbonat oluşturur. Sildikten sonra  kötü kokuların giderildiğini ve artık kalmadığını görebileceksiniz.

Doğal yöntemlerin yanı sıra üretilmiş olan koku giderici ürünler de buzdolabı kokularının giderilmesine yardımcı olacaktır. Satın aldığınız ürünün özelliklerine göre dolabın içerisine yerleştirdiğiniz koku giderici maddeler oluşmuş kötü kokuları ortadan kaldıracaktır. Bu ürünler genel olarak tablet ya da sprey olarak üretilmektedir. Ancak bütün bu ürünlerin kullanılmasının yanında yiyecek ya da içeceklerin korunaklı olarak dolaba yerleştirilmeleri size daha garanti sonuçlar sunacaktır. Buzdolabı koku önleyici işlemler bu sayede sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilecektir. Tabii makinenizin teknik bir sorunu yoksa.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

Ege Merkez Servis Blog sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et